Foto: Mother Nature Network

Istraživanje koje je sproveo Univerzitet Kornel utvrdilo je da mladenci u prve dve godine braka u proseku dobijaju više na težini od samaca, udovaca ili rastavljenih. Isto tako ne čudi da mnoge žene tokom braka konstantno dobijaju na težini. 

Kad ste slobodni, u potrazi za ljubavi, verovatno više brinete o svom izgledu, jedete zdravije i više vežbate- želite da impresionirate budućeg partnera. Pripremate za sebe zdravu hranu i imate više vremena i interesa za odlazak u teretanu. Nakon što se konačno zaljubite, više nemate toliko motiva da se brinete o izgledu, jer ste pronašli partnera, ne treba ga više impresionirati. Kad ste zaljubljeni osećate se posebno, bez obzira na težinu. I jednom kada se nađete u braku, druge stvari vam postaju važnije od lepog izgleda- deca, dom, novac, posao, troškovi.

Prijatelji i porodica vas svakako mogu odvratiti od zdravih navika, a ni vaš partner nije drugačiji. Osim toga, uvek je zabavnije jesti u društvu, pri tome ne osećate krivicu kad jedete masniju hranu, jer još neko jede tu istu hranu s vama. Mnogi muškarci ne brinu o svojoj ishrani i može vam se dogoditi da od partnera preuzmete loše navike. Isto tako, ako se vaš dečko ne bavi sportom, vama će biti teže ići na fitnes.

Novi parovi obično provode mnogo vremena zajedno, zanemarujući aktivnosti koje su činili dok su bili slobodni. Vreme koje ste imali za sebe postaje vaše zajedničko vreme, pogotovo ako imate pretrpan raspored. Žrtvujete vežbanje u korist druženja s partnerom. Uz to žene su brižnije u vezi, pa su i sklonije zanemarivanju svoje potrebe. Ako ste u braku i brinete o deci i drugim obavezama, nemate vremena ni energije čak ni razmišljati o vežbanju.

Šta je to stres kad ste u srećnoj i zabavnoj vezi? Dobar stres (poznat kao eustres), zapravo može podstaći debljanje. Čak vas i osećaji sreće i euforije mogu podstaći da otvorite frižider. Međutim, u vezi možete osetiti i loši stres, a jedan od najčešćih načina kako se ljudi nose sa stresom je da traže utehu u hrani, što naravno ima negativne posledice.

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments