Foto: Profimedia, Insight Media

Kaže se da će vas, ako za Staru godinu nosite crveno donje rublje, sreća pratiti celu godinu, briše se negativna energija i privlači arhanđel Mihailo koji služi kao zaštita.

Ovaj običaj potiče još od srednjeg veka. U to vreme nošenje odeće boje krvi bilo je zabranjeno jer je boja bila povezana sa zlim silama, pa su je žene nosile ispod odeće, koja je najčešće uključivala upravo donji veš. Ali ljudi su je ipak nositi, jer su smatrali kako je ona simbol živosti u tmurnim zimskim danima. 

Kaže se da će vas, ako za staru godinu nosite crveno donje rublje, sreća pratiti celu godinu, briše se negativna energija i privlači arhanđel Mihailo koji služi kao zaštita. Takođe, crveno donje rublje povezano je s romantikom i srećom u ljubavi i seksu, a nije odbačena ni teorija kako poklanjanje crvenih komada odeće znači da želite sreću onome kojem poklanjate i bogatstvo zadovoljstva onoga ko poklanja.

Ako se odlučimo za belo ili crno imaćemo manje sreće? To praznoverje postalo je svojevrsna tradicija, koja dolazi iz srednjevekovne Španije. U svakom slučaju, mislimo da su ovo dobri razlozi za nabavljanje nekog slatkog crvenog kompletića.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments