Zalupite vrata stresu i okrenite se porodici i svom duhovnom zdravlju.

Veče bez stresa

  • Slušajte klasičnu ili ambijentalnu muziku sa zvukovima talasa ili žuborenja potoka. Već je dobro poznata činjenica da i mirisi utiču na raspoloženje, stimulirajući sećanje i pobuđuju emocije. Nakon napornog dana upalite mirisne sveće.
  • Svesno se isključite iz poslovnih zadataka i problema ponavljajući mantru: posao obavljam isključivo u kancelariji, ili radim da živim, ali ne živim da radim. Time utičete na svoju psihu. Cipele u kojima ste došlo s posla spremite u cipelarnik kako bi svaka asocijacija na stres, tj. posao, bila izvan Vašeg vidokruga.
  •  Prijatnim druženjem s ukućanima i kućnim ljubimcima, smehom, slasnom hranom i glasnom pesmom napunite dom pozitivnom energijom i učinite ga oazom u kojoj nestaju brige i problemi.
  • U vreme kad se vaši ukućani vraćaju kući popijte čašu vina ili pripremite čaj.Ćaskajte, podelite novosti proteklog dana sa svojim najmilijima. Okupite ukućane, susede ili prijatelje pa zajedničkim snagama pripremite zdrav večernji obrok. Dok kuvate, seckate ili mešate, slušajte muziku. Ne jedite brzo. Uživajte u svakom zalogaju Za vreme večere ugasite i televiziju i radio kako biste se posvetili dragim osobama.
  • Mobilni je jedan od velikih uzročnika napetosti, zato ga isključite kad prekoračite kućni prag. Nakon nekoliko sati provedenih bez uznemirujuće zvonjave  videćete pozitivan učinak u odnosima s ukućanima.

 

Autor: nsuzivo.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments