Foto: Zenith Supplies

Ona sadrži magnezijum, selen, bakar, silicijum, kalijum, cink i druge minerale i elemente u tragovima.

U našem organizmu skupljaju se toksini- što zbog vode koju pijemo, vazduha, zbog pesticida u našoj hrani. Prema ajurvedi to može biti i do loše probave.

Kada se nagomilaju tokom godina i godina taloženja može doći do razvijanja kožnih bolesti, depresije, migrene, nadutosti, pa čak i raka.

Zbog toga redovno treba čistiti organizam. Zato je glina jedan od najboljih i najstarijih sredstava fizičkog obnavljanja.Ona podstiče zaceljivanje rana, čisti i hrani kožu.

U drevnom Egiptu glina i njena moć bile su veoma poznate. Koristila se za lečenje i mumificiranje. U Grčkoj je korišćena za lečenje preloma- preko gipsanih traka stavljali su glineno blato.

Međutim, još uvek nije jasno kako deluje zelena glina. Postoji više “škola” mišljenja- jedni smatraju da je to jer ima veliku moć upijanja, pa zato upija sve nečistiće; drugi da ima posebnu ‘inteligenciju’ pa da sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u telu i treća da ima negativni naboj- zato privlači i vezuje za sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, toksini, virusi.

Naučnici iz Rusije su otkrili da se upotrebom gline može neutralizovati i delovanje radijacije. Koristi se kod nuklearnih nesreća, kako bi upila radijaciju u što većoj meri.

Zelena glina, koja sme da se uzima oralno, naziva se ventilirana glina. Pred spavanje se razmuti puna kašika za čaj ventilirane gline u 2 dcl vode. Ali, nemojte upotrebljavati metalnu kašičicu, jer ona ne sme doći u dodir sa metalom.

Možete je uzimati i jedan sat pre jela.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments