Kako bi kosa bila sjajna i zdrava i kako bi brže rasla, razmislite da naredne namirnice uvede u svoj svakodnevni jelovnik, kako u budućnosti ne biste razmišljali o transplantaciji kose.

Losos

Pored vitamina D i proteina, losos sadrži omega 3 masne kiseline. Sve tri namirnice utiču na zdravlje kože glave i potpomažu bržem rastu kose.

Žuta paprika

Ova paprika ima duplo više vitamina C nego narandža, a ovaj vitamin je antioksidant koji jača kosu i folikule vlasi i sprečava oštećenja.

Ostrige

Manjak cinka u organizmu može da uzrokuje opadanje kose i oštećenja kože glave. Ostrige sadrže čak i do tri puta više cinka nego što je preporučena dnevna doza.


Semenke suncokreta

Semenke suncokreta prepune su vitamina E, koji poboljšava cirkulaciju, hrani kožu glave i same vlasi, čineći da one brže rastu.

Jaja

Pored toga što su jaja odličan izvor proteina i omega 3 masnih kiselina, sadrže i biotin, koji direktno utiče na rast kose.

Avokado

Esencijalne masne kiseline koje se nalaze u avokadu zapravo su sastavni deo vlasi. Zato je avokado i poznat kao borac protiv starenja kože i kose.

Krompir

Ovo povrće prepuno je beta karotena koji utiče na zdravlje i brži rast kose.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments