Претрага
Претрага
Close this search box.

ZNATE LI ČEMU SLUŽE DODATNE RUPICE NA PATIKAMA? Trik zlata vredan, nikada ih više nećete preskočiti!

Foto: Boss Hunting

Vezivanje pertla je deo rutine koju svakodnevno obavljamo. Samim tim ne razmišljamo o tome dok se obuvamo, zbog čega najverovatnije godinama vezujemo pertle na isti način, ako ne i ceo život. Da li ste znali da postoji jednostavan trik koji može da vam pomogne u stabilnosti, pa čak i u smanjenju rizika od nastanka bolnih žuljeva?

Sigurno ste primetili da vaše patike imaju dodatne rupice koje se nalaze odmah iznad prvih rupica kroz koje se provlače pertle. One su tu sa razlogom, a njihova uloga je da poboljšaju vašu stabilnost. Najbolje je da ih koristite ako vam peta klizi dok hodate ili trčate jer dodatne rupice pružaju potporu peti i sprečavaju nepoželjno klizanje. To je na svom TikTok profilu podelio korisnik koji se predstavlja pod imenom @danbeckeroutdoors.

IZVOR: TIKTOK/DANBECKEROUTDOORS/SCREENSHOT

Ovaj način vezivanja je naročito koristan za sportiste koji imaju problema sa čekićastim prstima na nogama ili osećajem da im prsti “udaraju” u prednji deo patike. Ukoliko želite da obezbedite sebi bolju stabilnost, udobnost i smanjite rizik od pojave žuljeva, primenite ovaj trik.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti