ŠAPIĆ O BUDUĆNOSTI: Želim da od Novog Sada, napravim Novi Beograd

       

Aleksandar Šapić, trenutni predsednik opštine Novi Beograd, izneo je danas planove za budućnost Novog Sada.

Novi Sad sam zavoleo još dok sam dolazio da igram utakmice, igrao sam i za “Crvenu Zvezdu i za “Partizan”, ali mi se želja da igram za “Vojvodinu” i da se preselim u najlepši grad na Balkanu, nikad nije ostvarila”, Rekao je Šapić.

Novosađani negoduju ovake izjave i smatraju da su štetne, jer kako kažu dotični nije na beogradskim izborima ni u svojoj opštini mogao da uzme većinu, a kamoli u Novom Sadu gde je potpuni anonimus.

Kako je istakao, plan mu je da se nakon mandata na Novom Beogradu, preseli u Novi Sad i da od njega napravi moderan evropski grad, nalik na Novi Beograd.

Novi Sad je grad u ravnici pogodan da se širi i da raste, cilj će mi svakako biti izgradnja sportskih sadržaja. Već sam razgovarao da projektantima koji su radili na Beogradskoj Štark Areni, oni su spremni da pomognu u izgradnji slične ovakve Arene na Bulevaru Evrope u Novom Sadu”.

Poznati novosadski arhitekta, poručuje mu da se drži svoje opštine i prestane da se bavi maštanjem, te da prestane da lajčkim izjavama, podriva profesije arhitekata i urbanista.

Blokovi poput novobeogradskih

“Prostor između Novog Naselja i Detelinare vidim kao veliko blokovsko naselje, sa modernim poslovnim i stambenim soliterima, rađenim po uzoru na Novi Beograd. Ovaj prostor ako se dobro isplanira može biti dom za preko 70.000 hiljada novih stanovnika”, Nastavlja Šapić.

Šta o ovome misli stručna javnost?

Ovakve planove za arhitektonski zločin prema našem gradu još nismo videli, i ne možemo da sedimo i ćutimo dok iznosite ovakve, možemo slobno reći nebuloze, u glas su mu na konferenciji poručili istaknuti novosadski urbanisti.

Čim mi istekne mandat u mojoj opštini, biću spreman da preuzmem Novi Sad, a to mi garantuju moji ljudi koji će mi pomoći u ostvarenju zajedničkog sna da Novi Sad postane finasijska, sportska i IT prestonica, ne samo Srbije, veći i ovog dela sveta,. Vi dragi urbanisti možete dalje da nastavite da me napadate”, odgovorio im je Šapić u svom tradicionalno nadmenom stilu.

Ovo je samo deo dešavanja koji su se odigrali na PRVOAPRILSKOJ sednici u opštini Novi Beograd.

Sve izjave su izmišljene, ideja ove objave nije bila da se vređa bilo ko, cilj nam je bio da nasmejemo čitaoce.

Autor: nsuzivo.rs   Foto: Novosti.rs

10
Komentari:

10 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
9 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Bane

Molim te nemoj!

Pavke

Zašto bi iko pravio nešto od našeg grada? Neka ga ostave da bude Novi Sad kakav svi volimo i živimo u njemu.

Strahinja

Novi Sad nije beograd i neće biti jer je Novi Sad

Rade

Gangula bate….

Sale

Ajde strasno idi u svoje selo pa pravi Novi Beograd!!!ostavi nas grad…i ovako ga unistavaju jos i ti….

Novi Sad

Stvarno ovi Beogradjani ne znanu sta ce od dosade unistili svoj grad…sada hoce i nas grad!i ovako ga unistavaju…jos i on

nikola

Manite se vi naseg Novog Sada imate vi vas Beograd

urbanisti i arhitetke

Mene je ovo “istaknuti novosadski urbanisti” najvise nasmejalo 😀
Grad izgleda kao mesavina stare austro-ugarske, sremskog sela, turbo-dzihad bugarske, turskog primorja i favela bangladesa…

qrac

e ljudi, ovo je zajebancija, mojne se lozite

Putnik

Ne treba on nista da pravi.