Претрага
Претрага
Close this search box.

POMEREN NOVAKOV MEČ NA VIMBLDONU: Evo kada je na programu polufinale i kako je Nadal pričao kada je Novak imao povredu koja sada muči njega

Foto: AP, EPA/Dean Lewins

Jedini polufinalni meč u muškom singlu na Vimbldonu je bio zakazan za 14.30 časova u petak, ali neće se igrati u tom terminu.

S obzirom da neće biti drugog polufinalnog meča, jer je Španac Rafael Nadal predao meč Australijancu Niku Kirjosu zbog povrede, onda nema potrebe da počinju tako rano, pa su organizatori pomerili termin početka meča u Londonu.

Novak i Nori neće početi polufinale pre 15.30 časova, tako da se početak očekuje najverovatnije oko 15.45!

Pobednik tog polufinalnog duela igraće u finalu protiv Nika Kirjosa, s obzirom da se Rafael Nadal povukao zbog povrede dan pre polufinalnog meča.

Foto: Profimedia

Evo kako je Nadal pričao kada je Đoković imao RUPTURU TRBUŠNOG MIŠIĆA, povredu koja sada muči njega

Podsetimo kako se on ponašao kada je sličnu povredu većeg inteziteta doživeo Novak Đoković.

Španska Marka je dan uoči polufinalnih duela Vimbldona otkrila da je Nadalu pukao trbušni mišić i da ima rascep od sedam milimetara.

Foto: AP, EPA/Dean Lewins

“Bik sa Majorke” je tražio medicinski tajm-aut tokom četvrtfinala protiv Tejlora Frica, ali je uspeo da završi meč i da stigne do pobede.

Zanimljivo je da je identičnu povredu imao i Novak Đoković na početku 2021. godine i još je zanimljivije šta je o tome rekao Nadal.

Naime, Novak je tokom meča trećeg kola (činjenica da je imao istog protivnika, Tejlora Frica, priča je za sebe) Australijan opena doživeo rupturu mišića. Imao je prednost od dva seta, ali je meč otišao u peti set, gde je Srbin skupio snage da dođe do pobede.

U nastavku turnira, Đoković je pobedio Miloša Raonića, Aleksandera Zvereva, Aslana Karaceva i na kraju Danila medvedeva i tako uz jake bolove uspeo da osvojio trofej.

“Znam da mnogi sumnjaju, ali stvarno sam pokidao mišić. Nikada nisam to osetio, ali je magnetna rezonanca pokazala kidanje. Vratio sam se sa nove magnetne rezonance koju sam odradio jutros i oštećenje je veće nego kada se dogodila povreda. Ruptura je trenutno 2,5 centimetra – 25 milimetara. Kada se povreda dogodila, bila je 1,7 centimetara”, rekao je Đoković nakon finalnog meča.

A, kako je tada Nadal govorio o Novakovoj povredi?

“Ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobediti. Ako imate bolove koji vas ne dovode u situaciju da ograničavate pokrete i kretanje, možda ćete pronaći put. Kada ste stvarno, stvarno, povređeni, nemoguće je da osvojite turnir poput ovog”, pričao je tada Nadal.

Takođe je interesantno na koji je način “svedok” obe povrede, Tejlor Fric, video dve situacije.

Nakon meča protiv Nadala u četvrtak je poručio da je primetio povredu Španca i da nema dilemu da li se on stvarno muči, dok je potpuno drugačije govorio nakon što je izgubio od Đokovića na startu 2021. godine.

“U petom setu mi je delovao prilično dobro. Moram da mu odam priznanje za peti set, bio je zaista dobar, ni nalik trećem i četvrtom setu. Servirao je neverovatno i skoro da uopšte nije promašivao. Da je bio zaista, zaista povređen, ne bi nastavio da igra. Delovalo je kao da se muči u trećem i četvrtom setu, ali nije delovalo kao da se muči u petom. Možda se borio kroz to. Srećan sam zbog njega što se tako dobro oporavio”, rekao je Fric nakon meča.

kurir.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Ns.1
08.07.2022 15:03

Pa OK…on ga zaista nece osvojiti.
Nije prosao dalje tj.povukao se.

Povezane vesti