Претрага
Претрага
Close this search box.

Nagrade kompanijama koje usklađuju rad i roditeljstvo

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je da će nagradu “Prijatelj porodice” ubuduće dobijati kompanije koje su, uz dobre poslovne rezultate u kolektivima, stvorile porodično i prijateljsko okruženje koje zaposlenima omogućava usklađivanje rada i roditeljstva.

Brnabić je istakla da će poziv za kompanije biti raspisan 1. septembra.

“Velika privilegija će biti za kompanije da ponesu ovu nagradu koju će moći da iskoriste uz svoj brend i ime kako bi potrošači i korisnici usluga znali da su to te kompanije koje najbolje usklađuju rad i roditeljstvo, posluju u skladu za zakonima, ali idu i dalje i omogućavaju roditeljima da razvijaju karijeru”, rekla je ona.

Premijerka je podsetila na to da je najvažnija mera za podsticaj rađanja finansijska podrška, u okviru koje je izmenama Zakona o finansijskoj podršci porodici predviđeno da od 1. jula za prvorođeno dete majka dobija jednokratno 100.000 dinara, za drugo dete 10.000 dinara mesečno tokom dve godine, za treće dete 12.000 mesečno tokom 10 godina i za četvrto dete 18.000 dinara mesečno 10 godina.

Druga mera je ustanovljeno priznanje za kompanije koje najbolje usklađuju rad i roditeljstvo, podvukla je Brnabić, izrazivši očekivanje da će prva priznanja biti dodeljena u novembru, i to u tri kategorije – mala i srednja preduzeća, velike kompanije i javna preduzeća.

Brnabić je ukazala na to da negativan prirodni priraštaj nije problem samo Srbije, već skoro čitave Evrope, ali da Srbija dnevno izgubi 107 ljudi, a godišnje grad veličine Vrbasa ili Trstenika.

 

Izvor: Vlada Srbije

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti