Претрага
Претрага
Close this search box.

Nostradamusovo proročanstvo za 2023. godinu kaže da nas očekuje “KRAJ SVETA”: Od apokalipse, preko Antihrista, do plamena za grešnike

Nostradamusova proročanstva za 2023. godinu; foto: Profimedia
Nije nimalo čudno zašto su Mišela de Nostredama zvali “prorokom propasti”. Ako je “verovati” njegovim vizijama i priviđanjima ispostavlja se da su prethodne tri godine iza nas bile savršene jer će, po njegovim rečima, 2023. biti paklena.

Mišel de Nostredam, poznatiji kao Nostradamus, bio je francuski astrolog, lekar i vidovnjak, a knjigu proročanstava objavio je 1555. godine. Veruje se da je njegov mračni pogled na svet oblikovan Starim zavetom i traumom zbog gubitka žene i dece usled bolesti. Zbog nemoći da izleči one koje je najviše voleo, pokušao je da unapred upozori čovečanstvo na opasnosti koje mu prete.

Nostradamus u svojoj knjizi predviđa ratove, pošasti, prirodne katastrofe, građanske nemire, politička ubistva… A evo šta je od toga „prorok propasti“ najavio za 2023.

Globalno zagrevanje

U malom odlomku o neminovnom uništenju mora, Nostradamus predviđa da će „sunce spržiti blistavo more“ i da će „ribe Crnog mora žive ključati“, prenosi NY Post. Nedavna istraživanja navode da bi, zapravo, mnoge vrste riba, i to baš one koje se najčešće jedu, mogle da budu suočene sa izumiranjem kao posledica globalnog zagrevanja, piše “Nova”.

Bakingemska palata u plamenu

Nostradamus je predvideo da će 2023. svet videti „nebesku vatru na kraljevskom zdanju“. U doslovnom tumačenju, ovo bi moglo značiti da meteor ide pravo ka Bakingemskoj palati. Metaforično, plamen bi mogla da izazove Netfliksova serija u kojoj su princ Hari i Megan Markl izneli prljav veš britanske kraljevske porodice ili neka druga „bomba“ koja se sprema u 2023.

Treći svetski rat

„Sedam meseci velikog rata, ljudi mrtvi od zla“ – i to je Nostradamus video i prva asocijacija je na razorni rat u Ukrajini. Proročanstvo ukazuje na to da će sukob u 2023. da eskalira u svetski rat, što bi, s obzirom na nuklearne arsenale, moglo da se izjednači sa apokalipsom.

Antihrist dolazi

Nostradamus piše da će oko 2023. godine „antihrist vrlo brzo uništiti trojstvo“. „Njegov rat će trajati 27 godina. Nevernici će biti mrtvi, zarobljeni, prognani. Krvlju, ljudskim telima, vodom i crvenim gradom prekriće zemlju”.

Nostradamus je rekao svoje davne 1555. godine, ali kao što se često u zabavnom kontekstu tumače rači baba Vange, tako se tumače i Nostradamusove.

zena.blic.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti