Претрага
Претрага
Close this search box.

Limun se najbolje cedi zagreja, a pečurke najlakše čiste četkicom za zube

Banane nakon kupovine razdvojite, jer ako ih ostavite spojene, brže će trunuti, tvrdi Rafal Kol, autorka knjige “Najbolji saveti za kuvanje i tehnike kuvanja”.

“Čišćenje pečurakaa olakšaće vam četkica za zube. Nema potrebe koristiti posebne četke, čista mekana četkica ima praktičnu ručku, a zahvaljujući svojoj veličini može doći do teško dostupnih mesta i dubinski ih očistiti. Nakon čišćenja, četkicu ubacite u mašinu za posuđe”, savetuje Rafal.

Takođe, tvrdi da ne treba bacati paradajz kad se nabora. Oni su odlične za pečenje, a mogu se koristiti u umacima, salatama i sendvičima. Probodite ih viljuškom i stavite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Pecite ih 20 minuta u pećnici zagrejanoj na 220°C, a zatim smanjite temperaturu na 190°C, pa pecite još 20 minuta do pola sata. Pazite da se karameliziraju, a ne izgore, napominje autorka.

“Da biste iz limuna dobili najviše soka, zagrejte ga u mikrotalasnoj 30 sekundi. Istrljajte ga dlanovima pa iscedite” još jedan je od saveta.

“Za posebne prilike sto možete ukrasiti pomoću belanca, šećera i citrusa. Lagano pomešajte belanac, pa četkom za testo premažite isti po limunu i drugom voću po vašoj želji. Voće pospite zrnastim šećerom pazeći da bude u potpunosti obloženo njime. Voće u šećernom omotaču stavite na papir i pustite da se osuši. Kasnije napunite njime činiju i postavite je kao dekoraciju. S obzirom na to da se u pripremi koristi sirovi belanac, dekoracija nije jestiva” upozorava Kol.

Autor: nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti