Претрага
Претрага
Close this search box.

Namirnice koje ubrzavaju starenje

 Pogledajte našu listu najgorih neprijatelja zategnute kože bez bora.

Dok stalno čitamo o tome koja hrana i prirodni preparati mogu da nam umanje bore, retko kada se zapitamo zbog kojih namirnica izgledamo starije.

Slatkiši

Šećer utiče na procese u organizmu koji uništavaju kolagen– protein koji čini kožu čvrstom, zategnutom i mladalačkom.

Alkohol

Zdrava jetra preduslov je i za zdravu kožu. Toksini koje unosimo, a koje jetra ne može da reguliše, ostavljaju grozne posledice na naše lice. Uz to, alkohol dehidrira kožu i utiče na poremećaj sna, a nesanica utiče na pojavu bora, akni i podočnjaka.

Prepečeno meso

Reš pečeno meso, naročito ono na roštilju, izaziva upale u organizmu koji uništavaju kolagen. Stoga radije izaberite manje prženo meso i jedite više povrća i voća.

Slana hrana

So se vezuje za vodu i uzrokuje oticanje lica. U ovu kategoriju spadaju i grickalice te mesne prerađevine, koje su prepune soli.

Začinjena hrana

Uz so, brojni začini, pogotovo oni ljuti, utiču na izgled kože, jer krvni sudovi, naročito na licu, veoma reaguju na prezačinjeno jelo. Zbog toga, koža može ubrzanije da stari.

Kofein

Sva pića koja sadrže kofein, uključujući i kafu i energetske napitke, utiču na izbacivanje vode i dehidrataciju kože, što može dovesti do pojave bora.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti