Претрага
Претрага
Close this search box.

Kakvo nas vreme čeka za NOVU GODINU?

Foto: Arhiva
I danas nas, kao i u prvoj polovini nedelje, očekuje tmuran i kišovit dan. Međutim, ne odlažite kišobrane jer za vikend sledi novo naoblačenje, a temperatura će se spustiti do nultog podeoka.
Od narednog ponedeljka računajte na razvedravanje, oko sedam – osam stepeni, stoga na snežnu idilu kao sa prazničnih razglednica za Novu godinu možemo da zaboravimo, tvrde stručnjaci.

Narednih dana biće promenljivo oblačno uz padavine, a za vikend sledi prolazno zahlađenje, kaže Đorđe Đurić, meteorolog.

– Danas će u gotovo čitavoj Srbiji biti umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, dok će jedino na jugu zemlje kiša izostati. Duvaće umeren do pojačan severozapadni vetar, povremeno jak, a temperatura poput jučerašnje, od jutarnjih tri – pet do maksimalnih 10 stepeni. U četvrtak će se takođe zadržati kišovito i tmurno vreme, a u brdsko – planinskim predelima moguć je i sneg. Ipak, temperatura je i dalje prijatna za  ovo doba godine, do maksimalnih 10 stepeni.

Kako kaže Đurić, u petak nas očekuje blago razvedravanje i prestanak padavina, međutim, već u subotu biće opet kiša, a i temperatura će pasti do nule.

– Petak u većem delu zemlje suvo, temperatura slična kao i prethodnih dana, a onda u noći između petka i subote i u subotu u celoj zemlji će uslediti naoblačenje povremeno sa kišom, u brdsko – planinskim predelima sa susnežicom i snegom. Živa na termometru će se spustiti do nultog podeoka, a maksimalna dnevna temperatura koju možemo da očekujemo u subotu i nedelju biće pet stepeni – objasnio je meteorolog.

Početkom naredne sedmice uslediće blagi porast temperature, biće oko sedam – osam stepeni – dodaje Đurić – ali će se zadržati umereno oblačno vreme.

– Biće hladno, ali nećemo biti zavejani i neće to biti prava zima – objasnio je stručnjak.

Izvor: Srbija Danas/Srpski telegraf

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti