Претрага
Претрага
Close this search box.

Kreativne aktivnosti za decu koje će ih zabaviti satima

Foto: Baby, Kind und Meer

Da li od dece češće čujete rečenicu “Meni je dosadno!” ? Ove zabavne aktivnosti za njih su jednostavne i uglavnom mogu da se naprave od stvari koje već imate kod kuće.

Mnogo je lepše čuti dečji smeh od onog “Dosađujem se” i videti radost na njihovom i svom licu kada naprave nešto kreativno i originalno.

Kako bi deca mogla da prikažu svoje najbolje, potrebno ih je malo nadahnuti. Zato smo mi tu da vama predložimo ideje, koje ćete poželeti da iskoristite.

URADI SAM MEDUZA 

Hartijani ili plastični tanjiri, vunica ili trake koje možete izraditi od nekih starih odevnih predmeta ili opet od krep/običnog papira, mogu pomoći u pravljenju meduze. Postoje i akrilne boje koje svetle u mraku, koje su na bazi vode i nisu štetne za detetovo zdravlje. Finalni proizvod može krasiti dečju sobu.

Foto: Craftiments

ČUDOVIŠTE KUTIJA ZA MARAMICE

Dete može samo ili uz vašu pomoć da napravi svoju kutiju za maramice, kako bi “nahranio” čudovište. A sa druge strane može imati i drugu namenu. Sa kuglicama od papira (gledajte da to bude neki papir koji je već ispisan kako bismo bili ekološki nastrojeni, a tome učili i najmlađe) napravite takmičenje- ko će više kuglica ubaciti u usta za 60 sekundi. Zabaviće se i dok je bude pravio i dok se bude igrao.

Foto: diy Thought

PORODIČNO STABLO

Malo tradicije i učenja o precima može biti zabavno. Neka dete nacrta drvo, a vi ćete mu pomoći da napiše imena malo šire porodice ako ne zna. Tempere su glavni alat u ovom uradi sam projektu, jer će dete svojim prstima da ostavlja otiske koji će biti listovi na granama ili ptičice u paru. Ovo može biti i veoma lep i unikatan poklon najbližima koje možete iznenaditi kada sve ovo prođe.

Foto: Pinterest

URADI SAM STAZA ZA TRKANJE

Ovo je posvećeno najmlađima. Vaš dečak ili devojčica vole da se igraju autićima, ali ideja ponestaje? Uzmite traku za zaštitu ivica od krečenja, napravite putanju po kojoj će voziti svoje autiće i eto zabave.

Foto: Juliette’s Garden

UMETNIČKI KOLAŽ

Komad papira pun boja, isečenih slika iz časopisa, novina ili nalepnicama iz knjiga može postati pravo umetničko delo kada se urami. Ako vaše dete ne zna seče makazama, pomozite mu ako je nesigurno ili se može povrediti, a onda pustite mašti na volju.

Foto: The Spruce

UMETNOST NA KAMENU

Imate kamenčiće koje ste skupljali na moru ili u šetnjama? Sada je pravo vreme da ih iskoristite na kreativan način. Možete napraviti priču od kamenja, tako što ćete na svaki nacrtati po drugi predmet ili lik i na kraju pričati priču. Ili uraditi tematsko kamenje, kao na slici ispod.

Foto: Frugal Mom Eh!

Autor: Ivona Karan

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti