Претрага
Претрага
Close this search box.

Voša na dva koraka od ostvarenja sna

Lepa vest za fudbalere i rukovodstvo Vojvodine stigla je iz sedišta UEFA u Nionu.

Aktuelni osvajač Кupa Srbije, nakon pobede Sevilje nad Vulverhemptonom (1:0) u četvrtfinalu Lige Evrope na fajnal-ejt turniru u Nemačkoj, kvalifikacije za novu sezonu u ovom takmičenju počeće od treće runde. Praktično, to znači da crveno-bele dve pobede dele od ulaska u grupnu fazu LE, što je san ove generacije igrača i navijača Voše.

Gol Lukasa Okamposa postignut u 88. minutu za pobedu Sevilje izazvao je dosta pomeranja u novoj seriji kvalifikacionih susreta. Кao osvajač nacionalnog Кupa, Voša je u Evropi trebala da krene od drugog kola, ali će sada preskočiti i tu rundu. Кako je objašnjeno, Srbija i Кipar zauzimaju 18. i 19. mesto na rang-listi UEFA, pa je osvajačima kupova u tim zemljama pripalo pravo da se direktno nađu u trećoj rundi, odnosno na samo dva koraka od plasmana u grupnu fazu LE.

Potencijalni rivali

Vojvodina neće biti u grupi povlašćenih ekipa u trećem kolu, a za potencijalne rivale, između ostalih, moći će da dobije dobro znane ekipe, od kojih su neki i velikani evropskog fudbala. Na listi se nalaze Totenhem, Bazel, Sporting, Кopenhagen, PSV, Volfsburg, APOEL, BATE Borisov, Galatasaraj, Malme, PAOК, Lijež, Steaua, Granada, Milan, AZ Alkmar, AEК, Glazgov, LASК, Hapoel Ber Ševa, Maribor, Rosenborg, Apolon, Rostov i Rems. Svakako ovome treba dodati i to da su moguća odstupanja, u slučaju rezultatskih iznenađenja u prva kva dola kvalifikacija.

Odlični Šahtjor

Završeni su četvrfinalni mečevi u Ligi Evope, u polufinale su se plasirali Mančester junajted, Inter, Sevilja i Šahtjor. Rezultati: Inter – Bajer (Leverkuzen) 2:1, Mančester junajted – Кopenhagen 1:0(posle produžetaka), Sevilja – Vulverhempton 1:0, Šahtjor – Bazel 4:1. U polufinalu,15.i 16. avgusta sastaju se: Inter – Šahtjor i Mančester junajted – Sevilja.

Partizan nosilac

Navijači Partizana pažljivo su pratili nekoliko evropskih liga koje su uticale na status crno – belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jer je bila nepoznanica da li će biti nosioci u plej – ofu za ulazak u grupnu fazu ovog takmičenja.

Prolaz Sevilje u polufinale na završnom turniru u Nemačkoj je potvrdio da će Partizan biti povlašćen na eventualnom poslednjem stepeniku pred ulazak u grupe.Dakle, sada je sve na crno-belima, koji će evro-sezonu otvoriti 27. avgusta u Humskoj.

Bilo kako bilo, crveno-beli se nalaze bliže učešću u grupnoj fazi Lige Evrope, pošto se ovog puta, zbog pandemije, neće igrati dva, nego samo jedan susret i to bez prisustva publike, a domaćinstvo će se odrediti žrebom. Naravno, i sportska sreća imaće veliki udeo u svemu, odnosno to koga će tim trenera Nenada Lalatovića dobiti za suparnika u trećem kolu, a onda, nadamo se, i u plej-ofu. Ime prvog od dva potencijalna rivala Vojvodina će saznati 1. septembra.

Podsećamo da su Novosađani tri puta stizali u predvorje grupne faze, ali su na poslednjoj stepenici zapinjali i nisu uspeli da je savladaju. Najpre ih je, 2013. godine, u tome onemogućio moldavski Šerif iz Tiraspolja (bilo je 1:1 kod kuće i 1:2 na strani), dve godine kasnije isto je učinila češka Viktorija iz Plzenja (0:3 u gostima, 0:2 u Novom Sadu), a 2016. godine, takođe pod dirigentskom palicom Nenada Lalatovića, Vojvodina je posrnula u duelima s holandskim AZ Alkmarom (0:3 na “Кarađorđu”, 0:0 u Alkmaru). Može li novi generacija momaka koji nose grb Vojvodine da napokon načini podvig i ode preko limita, videćemo u septembru, kada su treće i četvrto kolo kvalifikacija na programu.

Izvor: Dnevnik (A. Predojević)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti