Dnevnikov turnir
FOTO: Dnevnik.rs

NOVI SAD: Svi organizacioni preduslovi ispunjeni su za početak Dnevnikovog turnira u malom fudbalu, 58. po redu.

Preostao je još žreb u sredu da bi i takmičarski deo dobio osnovicu za početni udarac na parketu Spensove male dvorane. Podsećajući na uspešan povratak takmičenja, posle dvogodišnje pauze, direktor turnira Veselin Vilotijević je, na svečanosti u ambijentu Dedinog salaša, zahvalio svima koji su prepoznali vrednosti tradicije, u koju su deo sebe ugradili desetine hiljada igrača i stotine hiljada posetilaca u minulih šest decenija.

– Prošle smo godine visoko postavili organizacione standarde – naglasio je Vilotijević. – Time smo sebi postavili izazov da nadmašimo prošlogodišnji nivo, stremeći atmosferi u kojoj smo došli do mogućnosti da, uz podršku generalnog sponzora kompanije Merkur X tip, prošlogodišnji fond nagrada uvećamo za 50 posto, tako da on sada iznosi milion i po dinara.

FOTO: Dnevnik.rs

Promocija budućih zvezda

Dobrodošlicu svima na Dnevnikov turnir poželeo je generalni direktor Dnevnika Dušan Vlaović. Uz sve vrednosti tradicije sportskog brenda, Vlaović je posebno naglasio:

-Ovde su danas prisutni mnogi fudbaleri koji su reprezentovali vrednosti srpskog fudbala u svetu, poput Krasića, Laneta Jovanovića, Kačara i mnogih drugih. Svi oni imali su svoje role i na Dnevnikovom turniru. To što od turnira očekujem, uz sve benefite Dnevnikovog sportskog čeda, jeste da lansira nove igrače, mlade talente. Prošle godine oduševio me je sastav talentovane dece u mlađim kategorijama. Među njima, sa velikim procentom verovatnoće, možemo da naslutimo nove zvezde srpskog i evropskog fudbala. To je ono što me raduje i što nam daje snagu da istrajemo u nameri da turnir sačuvamo i da ga podignemo na još viši nivo.

Povratak Dnevnikovog turnira na nivo koji mu i pripada u sportskoj ponudio Novog Sada pozdravili su genaralna sekretarka Svetske asocijacije mini fudbala Zorica Hofman i direktor pokrajinske Asocijacije Siniša Milanov.

Direktor kompanije Merkur X tip Branko Kokir bio je kratak i konkretan:

– Dolazim iz sporta i znam koliko je teško održati sport, ali isto tako znam koliko je sport važan, koliko su ovakve manifestacije važne našoj deci, društvu u celini. Mrkur X tip uvek pomaže kvalitetne događe i na svetskom i na lokalnom nivou. Dnevnikov turnir jeste jak sportski brend, podržavamo ga i jedva čekamo da počne, da se svi opet nađemo na tribinama Spensove dvorane – rekao je Kokir

Sećanje na legendarnog Tozu

Početni udarac na Dnevnikovom turniru izvešće Vukašin Knežević, potomak Todora Toze Veselinovića, legendarnog člana zlatne Vojvodinine generacije, koji je početkom 60-ih godina prošlog veka, zajedno sa sjajnim golmanom novosadskog tima i tadašnjim urednikom Dnevnikove sportske redakcije Lazarom Vasićem, osnovao turnir u malom fudbalu, po ugledu na takmičenja u evropskim prestonicama.

FOTO: Dnevnik.rs

Svečanost, kojom je najavljen početak takmičenja, oplemenio je čin proširenja Kuće legendi Dnevnikovog turnira. Veličinama poput Bojana Vukovića, Milana Rakonjca, Aleksandra Dimitrova, Nenada Agbabe i Gabora Kovača, pridružili su se najbolji igrač 1973. godine Manojlo Mane Radinović, igrač koji je obeležio epohu malog fudbala Miodrag Petrika, porodica Rašjovan, otac Sima i sinovi Sekula i Aurelije i prvi put posthumno, plaketa je dodeljena najboljem igraču 1969. godine Ibri Muratoviću.

U sredu žreb Turnira

U sredu, tačno u podne, je žreb turnira. Prenos iz prostorija kompanije Merkur X tip biće na Jutjub kanalu kompanije.

Za nagrade na turniru, čiji je fond milion i po dinara, konkurišu 64 ekipe u seniorskoj konkurenciji, što i jeste projektovani plan idealnog broja za organizaciju takmičenja po nokaut sistemu.

Prenosićemo i sve utakmice u terminima: 24. i 25. decembar : prvo kolo, 3. i 4. januar: 1/16 finala, 8. i 9. januar : 1/8 finala, 13. januar: 1/4 finale, 14. januar: polufinale, 15. januar: finale.

Dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments