Претрага
Претрага
Close this search box.

DOBRE VESTI ZA STUDENTE: U Novom Sadu i dalje moguće naći stan za 150 evra

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Ostalo je nešto manje od mesec dana do početka predavanja na fakultetima, a dobar broj brucoša i studenata koji pohađaju univerzitete u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, još uvek nije rešio stambeno pitanje.
Avgust i septembar smo rezervisali kako bi vam predstavili ponudu stanova za izdavanje u univerzitetskim gradovima. One koji studiraju u glavnom gradu Srbije, sproveli smo kroz ponudu garsonjera, jednosobnih, trosobnih, četvorosobnih i petosobnih stanova u Beogradu, koji se prema tržištu i samim rečma studenata najviše traže tokom školske godine.

Novi Sad

Sa 14 fakulteta, Novi Sad se nalazi na drugom mestu, odmah iza Beograda. Svake godine, brucoši iz zemlje i regiona, dolaze na studije u Novi Sad, kako zbog činjenice da je sve relativno blizu, tako i zbog blizine mesta iz koga dolaze na studije.

Ekspanzija gradnje poslednjih decenija došlo je do urbanizacije i poboljšanja kvaliteta života u svim delovima grada,  danas zahvaljujući dobroj mreži putevima, prevozom moguće doći do većine školskih ustanova za kratko vreme. Takođe, blizina Dunava i Petrovaradinske tvrđave, brojne biblioteke, muzeji, kao  i kafići i restorani, čine Novi sad idealnim za mlade.

Kao  najvažniji parametar prilikom odabira stana,  jeste visina kirije i troškova u vidu struje, vode, grejanja, interneta i kablovske televizije. Ove godine, zbog globalne situacije nakon korona virusa i ratnih dešavanja u Ukrajini, cena kirije je porasla u odnosu na prethodnu.

Na listi želja, najčešće se nalaze delovi grada u čijoj se blizini nalaze fakulteti poput Limana, Podbare, Rotkvarije, ali i duž bulevara Evrope, Futoške, Detelinare pa i samog centra Novog Sada. Istražili smo najpovoljniju ponudu  kada se radi o garsonjerama i
U novosadskom naselju Detelinara u ponudi se mogu naći  garsonje i jednosobni stanovi  u okolini železničke i autobuske stanice  kao i na Petrovaradinu, gde se izadvanje  kreće između 150 i 200 evra.

Na Grbavici i u centru, najpovoljnija garsonjera se može iznajmiti između 230 i 250 evra.

Studenti koji odaberu Salajku ili Podbaru kao mesto za život tokom školovanja, moraće prema oglasima na sajtu da izdvoje između 250 i 400 evra za mesečnu kiriju.

Na drugoj obali Dunava, na Petrovaradinu koji je odlično povezan sa centrom Novog Sada, cena mesečnog najma za stanove nevedene strukture, kreće se od 220 do 250 evra.

Život u centru grada, uvek je bio skuplji u odnosu na ostala novosadska naselja, i ukoliko se opredelite za ovu lokaciju treba da budete spremni za veći iznos rente. U kategoriji izdavanje na ovoj lokaciji mogu se  naci garsonjere i jednosobni  stanovi, za  koje je potrebno izdvojiti između 250 i 450 evra mesečno.

Važna napomena za novopečene studente jeste da je potrebno imati na umu dodatne i toškove  kao što su režija, vode, struje, pa i kablovske i interneta.

Nekretnine.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti