ilustracija

Dva mladića  stara 19 i 18 godina pucala su večeras iz startnog pištolja na Rumenačkom putu blizu Sajlova.

Uznemireni građani prijavili su pucnjavu policiji koja je brzo stigla na lice mesta i pronašla počinioce.

Kako saznajemo, mladići su privedeni u policijske prostorije na saslušanje.

– Mladiću J.G. starom 19 godina određeno je policijsko zadržavanje do 48 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija -Saznajemo iz policijske uprave Novi Sad

Inače, incidenti sa startnim pištoljima su česti, jer se oni kao i sama municija mogu nabaviti lako i za relativno malu svotu novca.

“Ovakvi tipovi oružja, nazivaju se plašljivci i često se mogu zloupotrebiti za pljačke i razbojništva.”

Podsetimo, mlađi muškarac pucao je 17. decembra prošle godine sa svoje terase u zgradi u bloku Tozin sokak na Novom naselju. Više tome pročitajte na OVOM LINKU

Iste godine u oktobru mladić se zabarikadirao u stanu u Petrovaradinu i pretio pištoljem, Posle akcije policije koja je trajala neko vreme mladić je napustio stan i uhapšen je. Nakon hapšenja se ispostavilo da je pištolj bio takozvani “plašljivac”

18. marta 2019. godine, kod muškarca iz okoline Iriga pronađeno je 5 stratrtnih pištolja i to u ukradenom vozilu. Pročitajte vest na OVOM LINKU

Većina incidenata ostaje nezabeležena, a ovakvi pištolji česti su na svadbama, slavama i ostalim veseljima, neretko njima rukuju i maloletnici. Najveći problem je pogrešno mišljenje da je ovo oružje bezopasno.

Autor: Nikola Bilić

 

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Игор
13/01/2021 00:57

Када сам ја био дете сви смо их имали и никада нико није повређен тако да мислим да је безопасан. А то што се користе за разбојништва не би требало да утиче на поседовање стартног пиштоља, доста разбојништва буде извршено и кухињским ножем па неће ваљда и њих забранити. Ако се већ може купити у слободној продаји без дозволе чему онда забрањивати његово поседовање.

Nikola
13/01/2021 07:59

A elektro sokeri i biber sprejevi nisu opasni ? Vazdusno oruzije 4.5mm (za koje ne treba nikakva dozvola niti prijava)? Razna pirotehnika koju moze da prodaje registrovama maloprodaja itd… ? Ne lupetajte… Slazem se da ne treba prodavati licima mladjim od 18god ali bas preterujete.
Napravili su toliko nakaradan zakon da je to jezivo… Kao da se neko sprda. 90tih kad su svi ulicom nosili oruzije (registrovano da dozvolom za nosenje naravbo) je bilo bezbednije mnogo nego danas.