ilustracija
Od početka godine na području Južnobačkog upravnog okruga poginulo je 19 osoba. Najveći broj poginuo je u junu, čak 5, odnosno 6 ako se u obzir uzme lice koje je preminulo naknadno u Kliničkom centru. Dok je mesec sa najmanje poginulih april, tada je život izgubila 1 osoba, a reč je o radniku na mostu kod Beške. Kada se gledaju ostali meseci, u januaru su poginule 3 osobe u martu i junu po 2 lica, dok je u maju stradalo četvoro.
Portal NS Uživo donosi vam detaljnu statistiku.
Samo sekunda nepažnje dovoljna je da se dogodi tragedija. (Foto: Ilustracija, Nikola Bilić)

NAJCRNJA STATISTIKA U JUNU

Gledajući i druge parametre, jun mesec takođe je najcrnji, a jedini podaci po kojima ovaj mesec ne prednjači su broj sankcionisanih i broj privedenih učesnika u saobraćaju.

CRNI JUN: U nesreći kod Rakovca u direktnom sudaru sa kamionom poginuo je meštatin Beočina star 55 godina. Njemu je prethodno pozlilo za volanom. Nekoliko dana pre toga život je u Petrovaradinu izgubila Nina Rađenović stara 21 godinu.
Puni stupci crne hronike u šestom mesecu:

U Petrovaradinu je stradala devojka Nina Rađenović, u Rakovcu muškarac star 55 godina, a u Gospođincima majka i sin koji su se nalazali u Puntu. Ovaj mesec praktično je odneo još jednu, šestu žrtvu, a to je vozač kvada iz Futoga, koji je preminuo u UC KCV nakon neuspešne borbe lekara da ga spasu. Teške povrede opasne po život zadobio je vozač Pežoa kod Rimskih Šančeva. Teže povrede zadobio je i motociklista kod Šeratona.

Od početka godine povređena je 871 osoba, a od toga u junu njih 168 (139 lakše, 29 teže), dok ga i ovde u stopu prati maj sa 158 povređenih (130 lakše, a 20 teže), najpovoljniji mesec po broju povređenih je februar, ali treba uzeti u obzir da u statistiku nije uračunato prvih 8 dana ovog meseca, kao i da je februar nešto kraći od ostalih meseci. U drugom mesecu je u 148 nezgoda, povređeno 56 osoba (50 lakše, 6 teže), poginule su 2 osobe. U Januaru je povređeno 140 osoba, dok su ostali meseci ispod ovog broja.

Po većini parametara, najcrnji mesec je jun, a najpovoljniji februar

KOMPLETNU DETALJNU STATISTIKU PREUZMITE NA OVOM LINKU

Kada pričamo o broju kažnjenih vozača, najveći broj kažnjen je u maju, njih 10.214, a sledi ga mart sa 9.826 sankiconisanih osoba. Najmanje kazni napisano je u januaru, svega 4.393. Ono što je primetno jeste da broj privedenih vozača raste iz meseca u mesec, što može biti rezultat pojačane kontrole, ali i popuštanja kovid mera. U martu je privedeno 78 vozača. Broj je postepeno rastao po mesecima. Da bismo sada od 1. do 30. jula imali 152 privedena vozača.

POJAČANE KONTROLE

Policija u poslednje vreme češće vrši kontrolu učesnika u saobraćaju na teritoriji našeg okruga.

Naši reporteri proveli su krajem juna noć sa policijom na punktovima na Ribarcu i na Zrenjaninskom putu

Da su kontrole pojačane uverili su se naši reporteri koji su krajem juna obišli policijske punktove na više mesta u gradu. Nažalost to veče zabeležili smo i jednu saobraćajnu nezgodu.

U nezgodi koja se to veče dogodila kod Merkatora, nije bilo teže povređenih osoba (Foto: Stefan Koprivica)

NAJMANJE POGINULIH BILO JE U APRILU, NAJVIŠE U JUNU

Najčešći razlog privođenja je alkoholisanost vozača (Foto: Stefan Koprivica, nsuzivo.rs)

Najviše privedenih je u pritvoru završilo zbog alkoholisanosti, dok je jedan manji deo njih priveden kako ne bi nastavili sa činjenjem prekršaja.


Jedan od neslavnih rekorda nosi vozač koji je udario parkirana vozila u Ulici Doktora Ribara na Limanu. Alkotestiranjem je utvrđeno da vozač Megana ima čak 3.37 promila alkohola u krvi. Njega je policija privela na trežnjenje, a pre toga on je ispao iz vozila.

Rekorder sa Limana, naduvao 3.37 promila, ispao iz vozila

2020. GODINA NIJE RELEVANTNA ZA POREĐENJE ZBOG KARANTINA

Broj nesreća sa smrtin ishodom jeste veći nego prošle godine. Međutim poređenje sa 2020. godinom ne bi  bilo relevantno jer je na manji broj teških nesreća uticao policijski čas. Tako je do 1. septembra prošle godine u Novom Sadu poginulo 12 osoba, a dogodilo se 1.316 saobraćajnih nezgoda. Na teritoriji Srbije u istom periodu poginulo je 298 osoba, a dogodila se 19.491 nezgoda. Primera radi, u 2019. godini na teritoriji Republike Srbije, poginule se 534 osobe

Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments