Srđanu Paukoviću (29) iz Bačke Palanke, osumnjičenom da je sekirom usmrtio majku Slavojku (54) u porodičnoj kući u Bačkoj Palanci, juče je odlukom novosadskog Višeg suda izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstsvenoj ustanovi.
Pauković se trenutno nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gde boravi od 4. juna prošle godine, a juče nije prisustvovao ročištu.

Srđan Pauković se optužnim predlogom tereti da je 2. ili 3. juna prošle godine u Šumskoj ulici broj 34, u stanju kada nije bio sposoban da shvati značaj svog dela, odnosno u stanju neuračunljivosti, na podmukao i svirep način, lišio života svoju majku Slavojku s kojom je živeo u istoj kući.

Njemu se pripisuje da je iz pomoćne prostorije uzeo sekiru, prišao krevetu u kojem je žena ležala i bez ikakvog povoda sekirom devet puta udario u predelu glave, ali i ruke koju je podigla, verovatno da se odbrani. Nakon što je trpela bolove jakog intenziteta ona je, posle nekoliko minuta, preminula.

Nakon svirepog ubistva, sin je sekiru umotao u papir i sakrio u šupu između složenih drva, potom pustio plin u kuću, koju je zaključao i udaljio se s lica mesta biciklom.

Zamenik Višeg tužioca Jelena Stojaković Mustakas juče je pred velikim većem sudije Vidoja Mitrića napomenula da smatra da je delo u potpunosti dokazano brojnim materijalnim dokazima.

Dnevnik/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments