YouTube (screenshot)

Novosadska policija rasvetlila je napad na novinara Daška Milinovića, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Napad se desio u 6.45 ujutru, a već oko 13.09h uhapšen je prvi napadač. Za drugim napadačem, čiji je identitet takođe poznat, se intenzivno traga, kao i za organizatorima i naručiocima, o kojima takođe imamo saznanja”, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, “pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu pokazali su efikasnost, a Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećenost bezbednosti svakog građanina u našoj zemlji”.

– Nasilje u Srbiji neće proći. Svako ko se služi nasiljem mora da zna da za njega postoji zakon i da postoji organizovani odgovor države. Novinari zaslužuju posebnu pažnju naše zemlje i mi i na ovaj način pokazujemo koliko nam je važno da svako u našoj zemlji bude siguran i bezbedan, a da novinari mogu nesmetano da rade svoj posao. Nikakve siledžije u tome ih neće sprečiti – kazao je Vulin.

Novinar Daško Milinović pretučen je jutros, oko 6:45 časova, u Ulici vojvode Knićanina u Novom Sadu, prilikom odlaska na posao.
Gradonačelnik Miloš Vučević oglasio se ubrzo nakon napada i zatražio od policije da hitno pronađe napadače. Vučević je osudio napada na Milinovića.

– Osuđujem svaki napad na novinare i očekujem da se čim pre pokrene istraga povodom nasilja koje je jutros pretrpeo novosadski novinar Daško Milinović. Nasilnici moraju biti odmah pronađeni i kažnjeni. Nedopustiv je i sramotan ovaj napad na novinara, to ne sme da se dešava ni u Novom Sadu ni u Srbiji – rekao je Vučević

Nikola Bilić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments