Dragan Šijaković od 7. marta 2016. do 15. marta 2018, kao registrovani preduzetnik jedne firme u Zrenjaninu, nadležnom poreskom organu predavao poreske prijave sa neistinitim podacima.

Pripadnici MUP-a u Zrenjaninu uhapsili su Dragana Šijakovića (50) iz Sremske Kamenice, zbog sumnje da je počinio krivična dela neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit, te poresku utaju.

Kako je saopštila policija, sumnja se da je on u periodu od 7. marta 2016. do 15. marta 2018, kao registrovani preduzetnik jedne firme u Zrenjaninu, nadležnom poreskom organu predavao poreske prijave sa neistinitim podacima. Na ovaj način oštetio je budžet Republike Srbije za oko 7,5 miliona dinara. Šijakoviću je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

U ovom tužilaštvu protiv Šijakovića, koji je vlasnik zrenjaninske muzičke kompanije “Top ton”, već se vodi istraga zbog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti.

Zajedno sa kolegom iz Sremske Kamenice Milanom Galićem (38), koji ima agenciju “Studio plus 023” za organizovanje muzičkih događaja, sumnjiči se za nestručno postavljanje bine 19. maja ove godine na etno-festivalu “Banatska priča” u zrenjaninskom naselju Bagljaš.

I Love Zrenjanin

Tada je metalna konstrukcija pala na voditeljku i novinarku Branku Jajić (66), koja je teško povređena jer je zadobila 17 preloma rebara i oštećenje plućnih krila.

Autor: Novosti/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments