Ova godina bila je teška. Napustili su nas velikani srpskog glumišta, pevači, regionalne zvezde, za koje smo na neki način bili vezani. 

U februaru nas je napustio jedan od najvećih, sugrađanin Đorđe Balašević. Na svim naslovnim stranama naših i regionalnih novina odjeknule su vesti o njegovoj smrti. Novosađani su se danima opraštali od kantautora.

foto kurir.rs

Za njim su otišle i pevačke legende poput Novice Zdravkovića, Tozovca, Marinka Rokvića, Merime Njegomir, Minje Subote. Preminula je i Marina Tucaković, jedna od najboljih tekstopisaca naših prostora, koja je napisale hitove poput “Dodirni mi kolena”, “Noć mi te duguje”, “Podseti me što to bješe ljubav” i mnogih drugih. Preminuo je i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Foto: Vladimir Šporčić

Tužne vesti primili smo svi teško i po odlasku jedne od najvoljenijih glumica na ovim prostorima- Mire Furlan. Ostali smo i bez Milana Laneta Gutovića, Nenada Nenadovića, Marka Živića, legendarni Vlasta Velisavljević, Boris Komnenić, Feđa Stojanović, Goran Daničić i Rialda Kadrić.

Foto: Fonet/Danas

Nažalost, srpska košarka ostala je i bez legende Dušana Dude Ivkovića, od kojeg se opraštao ceo svet, kao i od Stevana Jelovaca srpskog košarkaša.

Preminuo je i političar Milutin Mrkonjć, kao i novinar i ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments