Foto: nsuzivo.rs

Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Nenad Borovčanin i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin danas su posetili Bokserski klub „Vojvodina” na SPENS-u, a povod je bila značajna novčana donacija klubu

Uz podršku Grada Novog Sada, klub je dobio 2,5 miliona dinara.

-Napravili smo program podrške klubovima koji ispunjevaju uslove, a “Vojvodina” to svakako jeste. Mi smo danas uručili donaciju od 2,5 miliona dinara. Za ovaj klub doveli smo gospodina Durana, sa Kube, trenera sa instituta za boks. Salu smo pomogli u opremanju sa džakovima, kao i ring. A ring koji je već u sali ćemo renovirati kako bi ova sala ponovo stvarala svetske šampione , kao što je to nekada bio naš najbolji svih vremena Slobodan Kačar – rekao je Borovčanin.

Ognjen Cvjetićanin ističe da je razumevanje značaja sporta među građanima dosta doprinelo u poboljšanju boksa u gradu.

-Dobrom energijom od vrha koja se spušta sve do lokalnog nivoa, mogu da kažem da smo dobili više nego što smo dobili poslednjih 30 godina, što se tiče bokserske sale i pomoći – istakao je Cvjetićanin.

Milan Kozomora, predsednik bokserskog kluba “Vojvodina”, naglašava da klub broji oko 70 članova, svih kategorija, i zaključuje da je budućnost “Vojvodine” svetla, i da će Novi Sad ponovo biti grad svetskih šampiona.

-Bokserski klub “Vojvodina” se bavi razvojem dece, a pre svega boksom i možemo da budemo zahvalni jer smo dobili značajnu donaciju, u vidu novčanih sredstava koji će nam pomoći da se dalje razvijamo, a takođe i stručno usavršavanje od srane kubanskog trenera- rekao je Kozomora.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments