Povodom Dana osoba sa invaliditetom izvodi se predstava “Čarobnjak iz Oza” u petak, 3. decembra od 17 časova u sali “Pozorištance” u Srbobranu.
Predstavu će izvesti članovi udruženja za pomoć MNRO “Biser”. U predstavu je uključeno 13 osoba a projekat “Pozornica- Jedna više stepenica” je trajao šest meseci i podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja.
-Poslednjih mesec dana probe su bile intenzivnije, svaki dan su se održavale. U predstavi glume odrasli sa intelektualnim teškoćama u razvoju a uključene su i druge osobe iz osetljivih grupa, kao na primer iz hraniteljskih. Biće i dece iz redovne populacije predškolskog uzrasta, jer je cilj inkluzija u društvo i razbijanju predrasuda prema različitostima- rekla je za NS Uživo Stanka Stojkov, koordinatorka promotivnih aktivnosti.
Ova predstava će obići Kulu, Bačku Topolu, Mali Iđoš i Novi Sad tokom decembra i naredne godine.
-Oni su jako uzbuđeni, svaku probu čekaju sa velikom euforijom, dok se kod nekih sada već javlja trema. Uključeni su u svaki segment, jedni drugima daju savete kako da stanu, da se ponašaju i zajedno uvežbavaju tekst. Ovo je pravi način da se oživi pozorišna umetnost-
MNRO “Biser” ima 250 članova a dve grupe osoba sa intelektualnim smetnjama dolaze u dnevni boravak.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments