Foto: edolon.net

Javno preduzeće ,,Sportski i poslovni centar Vojvodina“ i ove godine organizuje Spensov novogodišnji dečiji festival koji će se održati u Teatronu u prizemlju SPENS-a od 26. do 28. decembra u terminu od 17.00 do 19.00 sati.

Ove godine pozvani su đaci novosadskih osnovnih škola da učestvuju u humanitarnoj akciji prikupljanja poklona za počasnu gostujuću instituciju Festivala – Dom za decu i omladinu ometenu u razvoju iz Veternika.

Planirano je da deca svojom pažnjom, lepim emocijama i ponekim darom u vidu slatkiša, Iigračaka (gumenih ili plastičnih, zbog dezinfekcije), lopti, vijača, edukativni i higijenski pribor obraduju decu koja su zbog pandemije bila oko 2 godine u izolaciji.

U pozivu je predloženo da svaka škola može da formira svoj jedinstveni, zajednički paket, koji bi delegacija škole donela na SPENS, u Teatron, od 26, do 28. decembra, u periodu od 17 do 20 časova (dan po izboru).

Novi Sad je još ovaj mesec Evropska prestonica kulture. U tom duhu želimo da kod dece i mladih istaknemo važnost kulture darivanja, razvoja empatije, solidarnosti i humanosti.

I ove godine planiran je raznovrsan programo da kroz igru, pesmu i zabavu “napune” emocijama srca svih posetioca festivala, a to su bake i deke, mame i tate, drugari iz škole, komšije.

Za dobu atmosferu pobrinuće se deca iz: plesnog studija Zumba kids, Siti dens, Impuls, Mantok Internacional, škole muzike Melodis, dečijeg hora Zvončići, škole stranih jezika Speak up.

Svečano otvaranje Festivala je u ponedeljak, 26. decembra u 18.00 sati.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments