Deklarisani Pavelićevac i zastpunik teze “Srbe na vrbe”, Brajan Brković, danas se ponovo istakao terorističkim aktom kada je javnu sednicu GUP prekinuo bakljom i napadom na službeno lice.

Ugrožavanje bezbednosti svih prisutnih nije ništa novo, imajući u vidu da je Brković više puta bahato kršio zakon: on stoji iza skrnavljenja državne zastave na Limanu, razbijanja stranačkih prostorija Pokreta Socijlasta , već spomenute parole “Srbe na vrbe” sa potpisom OSA, mladinske organizacije  s kojom se povezuje, a povrh svega  kumovao je i međusobnom fizičkom obračunu rukovodstvu njegove OSE.

Brković već duže vreme zastupa izrazito antisrpske i antidržavne stavove, pa je pre izvesnog vremena zaslužio i poziv na seminar u Podgorici gde su mu mentori bili Stjepan Mesić i jedan od lidera UČK-a.

Foto: Instagram/Printscreen

Brković, unuk omiljenog Tuđmanovog aktiviste Jevrema, bio je toliko ekstreman da ga je iz partije isključio i poznati autošovinista Đilas, dok je Milov kerber Nenad Zečević i urednik podgoričke Pobjede javno osudio njegovo antisrpsko delovanje.

Ostaje pitanje hoće li policija i tužilaštvo reagovati, ili će tuđmanovski šakal (p)ostati beli medved.

Foto: Screenshot

Dakle, Novosađani su danas postali taoci mržnje, bezumlja i eskremizma, zahvaljujući potomku Jevrema Brkovića, osvedočenog crnogorskog srbomrsca koji se dičio ustaškom ideologijom Sekule Drljevića.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan
07/03/2022 16:33

Proterati iz zemlje