Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Irig, Sremski Karlovci, Sremska Kamenica, Rakovac, Čerević i Banoštor mesta su čija je zajednička i snažna odrednica Dunav, ali i mesta koja će od 13. do 23. avgusta biti glavni centri kulture i umetnosti, u okviru programskog luka “Dunavsko more” Evropske prestonice kulture.

Sa idejom da se decentralizuju kulturni sadržaji i premeste dalje od centra, što je svakako savremena evropska praksa u kulturi, projekat “Izvan centra – dunavski dijalozi i prepleti” pravi je primer upravo toga – predstavlja snažan umetnički poduhvat koji podstiče ideju saradnje i zajedništa.

Projekat „Izvan centra – dunavski dijalozi i prepleti” realizuju u sklopu tradicionalnog Festivala savremene umetnosti Dunavski dijalozi koji već čitavu deceniju u Novom Sadu sa velikim uspehom priređuje Galerija Bel Art. Obuhvatiće četiri izložbe, tri umetnička događaja I raznovrstan edukativni program. Na izložbi će biti predstavljena dela značajnijih aktera savremenih umetničkih zbivanja iz država podunavskog regiona (Nemačka, Austrija,
Slovačka, Mađarska i Srbija).

Izložbu u Zavičajnom muzeju u Čereviću možete pogledati do 23. avgusta, kao i izložbu u dvorcu Marcibanji-Karačonji u Sremskoj Kamenici.

Izložba u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima biće otvorena 19. avgusta i trajaće do 30. avgusta, kao i izložba u Mihizovoj kući u Irigu.

Performans „Umetnički prepleti” će biti održan 20. avgusta u 19.00 časova na više lokacija na Petrovaradinskoj tvrđavi.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments