Foto: Pozorište mladih/Printscreen/Instagram

Proslava rođendana Pozorišta mladih odigraće se danas, 12. februara sa početkom u 18.00 časova u Velikoj sali Pozorišta mladih.

Povodom rođendana održaće se svečana akademija. Na svečanoj akademiji će biti izvedena potpuno obnovljena predstava „Veseli muzičari“, čije će ovo biti 400 izvođenje, ali i premijera.

Ulaznice za sve predstave iz redovnog februarskog repertoara Pozorišta mladih koje budu kupljene u nedelju 12. februara biće na popustu od 30%. (Popust se ne odnosi na gostovanja drugih pozorišnih kuća). Blagajna radi od 10.00 do 20.00 sati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pozoriste Mladih (@pozoristemladih)

Godine 1932, pre 91. godinu, u Novom Sadu je otpočelo sa radom Lutkarsko pozorište pri Sokolskom društvu, koje je vremenom preraslo u Pozorište mladih. Kao rezultat procesa započetog 1932. godine, 12. februara 1933, Lutkarsko pozorište je premijerno izvelo predstavu „Kraljević iz podzemlja“, koja se smatra prvom profesionalnom lutkarskom predstavom na području današnje Republike Srbije i čitavog regiona.

Zbog svega navedenog 12. februar je simbolično, uzet za datum kada se proslavlja Dan Pozorišta mladih i Dan lutkarstva u Srbiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pozoriste Mladih (@pozoristemladih)

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments