Najstarija gimnazija u Srbiji poneće još jednu lepu titulu- postaće među prvim školama u našoj zemlji koja pazi na zdravlje svojih učenica.

Karlovačka gimnazija je među prvim školama u Srbiji, koja će uvesti besplatne higijenske uloške u toaletima. Pre donošenja ove odluke, dostupnost menstrualnih proizvoda imali su samo fakulteti- Filozofski i Medicinski fakultet Univerziteta u Novom Sadu i jedna privatna škola u Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gimnazija se priključila programu koji je organizovao Opens, koji pruža mogućnost srednjoškolcima da direktno utiču na promene u svojoj školi, kao sredini u kojoj provode veliki deo dana.

U 2022. godini, dve nove škole priključile su se Programu „Uključi se – pronađi rešenje!“. Tako će ove godine kroz program proći ukupno 9 škola: Karlovačka gimnazija, Gimnazija “Laza Kostić”, Saobraćajna škola “Pinki”, Elektrotehnička škola “Mihajlo Pupin”, Škola za dizajn “Bogdan Šuput”, Srednja mašinska škola Novi Sad, Poljoprivredna škola sa domom učenika iz Futoga, ŠOSO “dr. Milan Petrović” i Srednja stručna škola “Borislav Mihajlović Mihiz” iz Iriga.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vidoje
13/12/2022 09:34

Videli od zapadnjaka pa i oni naseli na tu feministicku pricu haha

Pedagog
13/12/2022 10:27

Dragi novinari, pozabavite se malo proveravanjem informacija koje objavljujete!!!

IMG-657ef278d72df69a59b0af47c534e3d8-V.jpg