Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Meteorolog Nedeljko Todorović izjavio je da će sledeće sedmice temperature u Beogradu biti i do 37 stepeni.

– Od 28. juna i prva tri dana jula maksimalne temperature će biti između 33 i 37 stepeni sa retkom pojavom pljuskova, ali isključivo u brdsko-planinskim predelima – rekao je danas Todorović za TV Prva.

On je dodao da će posle 4. jula Srbiju zahvatiti blago zahlađenje, kada će temperatura pasti sa 35 stepeni na 28 i to će trajati oko sedam dana.

Todorović je ukazao da će celo leto u Srbiji biti pretežno toplo.

Inače, Republički hidrometeorološki zavod izdao je meteorološko upozorenje. Naime, u brdsko-planinskim predelima ponegde se očekuju jaki pljuskovi sa gradom, olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 milimetara za kratko vreme, pre svega u jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji. Zbog očekivanih grmljavinskih nepogoda, RHMZ je upalio i narandžasti meteo alarm.

Prognoza za naredna tri dana

Nedelja

Na severozapadu Srbije pretežno sunčano, a u ostalim krajevima promenljivo uz smenu sunčanih intervala i povremenih pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljiv, a u zoni pljuskova pojačan. Najniža temperatura od 14 do 20 stepeni, a najviša od 29 do 32 stepena.

Ponedeljak

Sunčano i toplo, samo ponegde u planinskim predelima i na istoku Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljusak. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 14 do 21 stepen, a najviša od 30 do 34 stepena.

Utorak

Sunčano i toplo, samo ponegde u planinskim predelima i na istoku Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti kratkotrajni pljusak. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 22 stepena, a najviša od 32 do 35 stepeni.

(Kurir.rs/Beta)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments