Foto: Screenshot Instagram

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas Gardu Vojske Srbije u kasarni „Dedinje“.

Foto: Screenshot Instagram

Obilasku je prisustvovao i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, a o nameni, zadacima i tradiciji ove jedinice ministra odbrane informisao je komandant Garde brigadni general Nikola Dejanović.

Tokom današnjeg obilaska, ministar Vučević razgovarao je sa pripadnicima Garde o zadacima koje obavljaju, kao i o životu i radu u toj elitnoj jedinici Vojske Srbije i tom prilikom uverio se u njihovu motivisanost i osposobljenost za izvršavanje svih dodeljenih zadataka, među kojima su i obezbeđenje vitalnih objekata sistema odbrane i davanje vojnih počasti najvišim stranim, domaćim i vojnim zvaničnicima.

Foto: Screenshot Instagram

Ministru odbrane, tom prilikom, prikazana su borbena vozila, automobili i motocikli iz voznog parka 25. bataljona vojne policije, predstavljen je i Reprezentativni orkestar Garde, dok su pripadnici Gardijskog bataljona prikazali uvežbavanje izvršenja počasne artiljerijske paljbe. Takođe, tokom današnje posete pripadnici Garde informisali su ministra odbrane o stanju infrastrukture u kasarni u kojoj je razmeštena ova jedinica.

Na kraju današnjeg obilaska, ministar Vučević obišao je Spomen sobu Garde Vojske Srbije, gde se upisao u spomen knjigu, naglasivši da je zadivljen istorijom koju baštini ova elitna jedinica Vojske Srbije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments