Foto: Aleksandar Živaljević/Girafon Studio

Reperezentaciju Srbije na Evropsko prvenstvo u savremenom plesu ostvarili su izvanredne rezultate, sa prvenstva se vratila kao jedna od najtofejnijih

Naš tim je činilo 50 takmičara, tačnije osam ekipa je učestvovalo u gotovo svim disciplinama Disco, Modern/Contemporary i Jazz na WDSF Evropskom prvenstvu i WDSF Open održanom u Stokholmu, krajem aprila.

Foto: Aleksandar Živaljević/Girafon Studio

Pored Srbije i domaćina prvenstva medalje su pripale takmičarima iz Mađarske, Hrvatske, Turske, Slovačke, Belgije, Poljske.

Jasna Đuričković, iz plesnog tima Studio Five govori da je ovakav vid takmičenja od velike važnosti za sve plesače kako bi u budućnosti bili motivisani i održivi u onom što najbolje rade, a to je ples.

– Ovo je prvo takmičenje gde je moderan ples uvršten kao sport. To je jako bitno za nas. Naši plesači se fizički spemaju kao sportisti, volimo da kažemo da je konačno rangiran kao sport i da smo prepoznati od strane svetske plesne federacije, odnosno od Olimpijskog komiteta. Kod plesača je prisutna veća motivacija, da što duže ostanu u sportu, da im to bude profesionalno opredeljenje – rekla je Đuričković.

Studio Five na prvenstvu su osvojili prvo mesto u kategoriji Modern/Contemporary Small Teams Adult, dok su drugo mesto osvojili u Jazz kategoriji.

Takmičari Plesnog saveza Srbije ostvarili su četiri zlatne medalje, jedno srebro i jednu bronzu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments