Foto: Screenshot snimka koji su nam poslali Nikola i Vladimir

Operateri vatrogasne službe zaprimili su poziv juče oko 16.30 časova od dvojice Novosađana, Nikole Veselinovića i Vladimira Zdravkovića, koji su juče u Futog došli na vožnju biciklima. Sugrađani su se odmah snašli- podigli su dron kako bi izvideli situaciju i pokušali da olakšaju službama bezbednosti.

-Videli smo požar koji se razbuktao. Policija iz Futoga je izašla u roku od pet minuta a odmah za njima i vatrogasci iz Novog Sada. Mesto na kojem je izbio požar bilo je nepristupačno, nisu imali odakle da mu priđu. Mi smo podigli dron sa jednim ciljem- da vidimo da li ima nekog lica, nekog kretanja. To je bilo s naše strane što smo mi mogli da uradimo i pomognemo službama- istakao je Nikola Veselinović.

Požar se proširio do biciklističke staze a dvojica momaka istakla su da se nisu osećali ugroženim ni u jednom trenutku, ali da je situacija delovala opasno. Oni su na terenu ostali dva časa.

-Svaki minut je važan, a vatrogasci su lokalizovali požar. Pored njih su se svi osećali sigurno. Bilo je okupljenih meštana kojima ovo nije novost i koji su reagovali sa “Pa, nije ovo ništa, ovo gori svake godine”, “To gori po pet dana, to je sitno, neće to ništa”. Mi smo to slušali i nismo mogli da budemo oduševljeni tim reakcijama. Kada smo uveče videli da se za tri sata požar proširio na nekoliko kilometara i da nije šala, nije ni njima bilo svejedno- rekao je za naš portal naš sagovornik.

Nikola je napomenuo da u ovakvim situacijama treba ostati smiren i obaviti svoju građansku dužnost.

-Kao što svi znamo prvenstveno je važno da ne ugrozimo svoju i bezbednost drugih. S druge strane, svi smo sve da imamo sve manje prirode i treba da očuvamo što je nje više moguće. To je poznata biciklistička ruta- kazao je Nikola.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments