‘Nikola Tesla i buđenje vizije’ U Parizu otvorena izložba Muzeja Nikole Tesle iz Beograda!

Foto: MUZEJE NIKOLE TESLE

Juče je u Kulturnom Centru Srbije u Parizu otvorena izložba Muzeja Nikole Tesle “Nikola Tesla i buđenje vizije: Iz grada svetlosti ka svetskoj slavi”.

U prisustvu brojnih zvanica izložbu su otvorile direktorka Kulturnog Centra Srbije u Parizu Natali Beljanski i direktorka Muzeja Nikole Tesle u Beogradu Ivona Jevtić.

Foto: MUZEJE NIKOLE TESLE

Ova izložba je posvećena stvaralačkom radu, doprinosima Nikole Tesle, i vezama koje je on održavao sa Francuskom. Na postavci su prikazani vizuali sa odabranim tekstovima koji prate priču o životu i radu jednog od najvećih umova svih vremena.

Prezentaciju upotpunjava i određeni broj radnih modela Teslinh pronalazaka, film o Teslinom životu, i animacija Teslinih motora. Cilj izložbe je da ukaže na izuzetan doprinos velikog srpskog pronalazača na polju nauke.

Foto: MUZEJE NIKOLE TESLE

Muzej Nikole Tesle je do sada gostovao u mnogim gradovima širom sveta, a deo bogate muzejske kolekcije su imali priliku da vide posetioci u Atini, Solunu, Milanu, Trstu, Barseloni, Šangaju, Hofu, Buenos Ajresu i drugim gradovima širom sveta. Izložba u Parizu će biti otvorena do 26. maja.

pink.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti