Foto: euronews.com

Omikron nastavlja da obara sve rekorde obolelih, a najteže je u Evropi. Austrija od 1. februara uvodi obaveznu vakcinaciju, a nova ograničenja za nevakcinisane uvodi i Francuska

Do sada je skoro 330 miliona ljudi u svetu zaraženo korona virusom, a umrlo je nešto više od 5 miliona.

Francuska ponovo ima najveći dnevni broj novozaraženih. Donet je zakon o obaveznim potvrdama o vakcinaciji. Nevakcinisani više ne mogu da idu u kafiće, restorane, bioskope, pozorišta, sportske terene i međugradske vozove i avione.

Foto: Milos Bicanski/Getty Images

Grci su se opredelili za rigorozne mere. Svi stariji od 60 godina koji nisu vakcinisani plaćaće kaznu od 100 evra mesečno. Novac od kazni ići će državnim bolnicama. Najnovija mera trenutno pogađa oko 300.000 Grka.

U Holandiji, koja je tek izašla iz četvoronedeljnog strogog zatvaranja, i dalje su na snazi brojna ograničenja. Prodavnice, frizerski saloni, sportski klubovi i univerziteti mogu nastaviti da rade, ali će barovi, restorani, muzeji, pozorišta i bioskopi ostati zatvoreni.

Velika Britanija, takođe svakodnevno obara rekorde u broju novozaraženih, ali najavljuju ublažavanje mera. Kako se navodi, najkasnije sledeće nedelje biće procenjeno stanje, pa je moguće ukidanje nekih ograničenja posle 26. januara.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ljan
18/01/2022 19:28

Bezobrazluk