Foto: Direktor fstivala Milan Gnip sa "školjkicama"

Mladoj Novosađanki Jani Crnomarković, višegodišnjoj pobednici Školjkica, ali i brojnih festivala u Srbiji i inostranstvu dodeljena je prestižna nagrada Svetske asocijacije festivala WAF awards 2022.

Jana je, kao predstavnica Srbije i Međunarodnog muzičkog festivala za decu „Školjkice“ iz Novog Sad, zajedno sa još 12 najboljih predstavnika međunarodnih festivala, članica WAF, nominovana za prestižne nagrade Svetske asocijacije festivala koje su uručene na glamuroznoj ceremoniji dodele nagrada u kristalnoj sali hotela Hilton 9. januara 2023. u Skoplju.

Bilo je zadovoljstvo i čast prisustvovati i uživati u Janinom glasu i izvedbi, kao i prestavljanju ostalih umetnika, nosioca Gran pri nagrada sa brojnih svetskih festivala.

U okviru manifestacije održan je i WAF contest,. na kojem su kao predstavnice Srbije zapažen nastup imale Janina mlađa sestra Elena Crnomarković iz Novog Sada i Maša Milovanović iz Beograda koje su u konkurenciji učesnika iz Mađarske, Švedske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kazahstana, Češke, Moldavije, Slovenije, Izraela, Jermenije, Letonije i Ukrajine osvojile III i II nagradu!

Bila je ovo najbolja potvrda da Elena Crnomarković ide utvrđenim umetničkim stazama koje je postavila njena sestra Jana, kao i prošlogodišnji laureat WAF awards Bojana Srdanović i da će Novi Sad još dugo imati na koga biti ponosan.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments