Foto: dnevnik.rs

Kupališna sezona na Štrandu zvanično je počela 01. maja, a ulaz na plažu će biti slobodan do 17. maja. Prodaja sezonskih ulaznica će početi 12. maja na glavnoj blagajni Štranda.

Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina dve ulaznice po ceni od 300 dinara. Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid). Cene ulaznica se nisu menjale i iznose 50 dinara za dnevnu ulaznicu, a sezonska ulaznica koštaće 1.345 dinara, bez popusta i 1.150,00 dinara sa popustom (đaci, studenti, penzioneri).

Radno vreme blagajne je svaki dan od 08:00-19:00 časova.

TONS

Kao i prethodnih godina akcija „Humanitarni ponedeljak“ se nastavlja i ove godine, u okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda.

U sklopu priprema za 111. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak. Urađena je deratizacija i dezinfekcija kabina, tretirani su travnjaci protiv krpelja, oblikovane su krošnje na 36 kuglastih bagrema, rekonstrukcija travnjaka na 2000 metara kvadratnih, obezbeđena je spasilačka i lekarska služba.

Foto: Gradsko zelenilo

Projektom „Bezbedna plaža“, kroz konkurs Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma, obezbeđena su sredstva za novu spasilačku opremu, kao što su čamac za spasavanje na vodi, info table, spasilačke kule, motorole, bove.

Ceo projekat “Bezbedna plaža” realizovan je u cilju razvijanja svesti posetilaca kupališta o tome koliko je bitno poštovati principe utvrđene pravilnikom službe spasavanja na vodi, koliko je opasno kupati se u reci, a ne pridržavati se saveta spasilaca, postavili smo sebi niz zadataka koje smo sproveli kako bi naša plaža bila još bezbednija za sve posetioce – navede iz JKP “Gradsko Zelenilo” Novi Sad.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments