Pripremno ročište u slučaju optužnice za vrbovanje devojaka za prostituciju u novosadskom klubu održano je juče, a nastaviće se 29. decembra kada će biti predloženi novi dokazi.

Više javno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Novosađana M. Đ. (49), E. R. (73), G. V. (54), kao i P. K. (38) iz Trstenika zbog sumnje da su vrbovali pet devojaka, zloupotrebljavajući njihove teške prilike, da se za njihov račun bave prostitucijom u jednom novosadskom klubu.

Osim njih četvoro, koji se od hapšenja nalaze iza rešetaka, zbog istog dela bio je uhapšen i državljanin Crne Gore Z. D. (55), kojem je pritvor ukinut i on se u daljem postupku brani sa slobode.

Inače, na jučerašnje pripremno ročište M. Đ., E. R., G. V. i P. K. su dovedeni iz pritvora na Klisi, koji im je poslednji put produžen do 20. decembra.

Njima je, nakon hapšenja, određen pritvor da boravkom na slobodi ne bi mogli da utiču na svedoke, a pretresima na više lokacija, u Novom Sadu, Trsteniku i Sivcu, policija je pronašla informatičku opremu, mobilne telefone, novac i dokumentaciju koji ukazuju na vršenje pomenutog krivičnog dela.

U dosadašnjoj istrazi saslušano je pet devojaka, kojima je, u cilju zaštite žrtava seksualne eksploatacije, javni tužilac odredio status posebno osetljivog svedoka i one su svoje iskaze dale iz skrin-sobe novosadskog Višeg suda.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je, podsetimo, 26. decembra prošle godine, donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. Đ., E. R. i G. V. zbog osnova sumnje da su zloupotrebom teških prilika vrbovali, držali i eksploatisali radi prostitucije pet ženskih osoba, radi pružanja seksualnih usluga u jednom klubu u Novom Sadu, na koji način su se bavili vršenjem krivičnog dela trgovina ljudima, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora od najmanje pet godina.

U novosadskom Višem javnom tužilaštvu su tada naveli i da se sumnja da su državljanin Crne Gore Z. D. i P. K. iz Trstenika izvršili krivično delo trgovina ljudima kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.

Dnevnik.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan
17/11/2022 17:25

U kom klubu? O kom klubu je rec? Najbitnije za preventivu izostavili…