Foto: Promo/Filmski front

Konkurs je zvanično otvoren, a zainteresovani se mogu prijaviti u dve takmičarske selekcije: Srbija/region i Međunarodnoj selekciji.

Ovogodišnji konkurs biće otvoren od 19. aprila do 31. avgusta. U okviru takmičarskog programa, festival uzima u obzir kratke igrane filmove koji su završeni posle 1. januara 2021. godine i čije trajanje ne prelazi 30 minuta. Pod istim uslovima u pogledu dužine trajanja i godine produkcije, Front u okviru pratećeg programa prima i eksperimentalne, dokumentarne i animirane filmove. Prijavljivanje na festival se vrši putem platforme FilmFreeway, a sve dodatne informacije o konkursu možete pronaći na zvaničnom sajtu festivala.

-Novina je da smo odlučili da se u takmičarskim selekcijama prvenstveno okrenemo kratkom igranom filmu. Jednostavno teško je uspostaviti jedinstvene kriterijume prilikom odabira i nagrađivanja filmova koji bi se primenili ravnopravno na sve filmske vrste. Kako postoji dosta festivala koji na kvalitetan način prezentuju kratke dokumentarne, animirane i eksperimentalne filmove, rešili smo da se fokusiramo na kratki autorski igrani film. Novine u oblasti dokumentarnog, animiranog i eksperimentalnog filma publika će i dalje imati priliku da vidi na Frontu, ali kroz specijalne programe- ističe direktorka festivala Nina Latinović.
Ovogodišnji slogan “Povratak korenima” referiše na sam karakter Filmskog Fronta koji je izrastao iz andergraund okruženja i ima tesnu vezu sa nezavisnom muzičkom i strip scenom, kazao je Filip Markovinović, selektor
Jubilarni 20. Filmski Front održaće se u periodu od 27. do 30. oktobra 2022. godine u Novom Sadu.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments