Foto: Pexels

Na novogodišnjoj trpezi obično se nalazi mnogo različitih specijaliteta, i slanih i slatkih, ali neka jela je ipak bolje da preskočite kako bi vas u novoj godini pratila sreća.

Otkrivamo, koja je to hrana koja u noći između 31. decembra i 1. januara ne bi trebalo da bude na jelovniku.

Piletina i ćuretina

Ako ne želite da sreća odleti od vas, onda je bolje da izbegavate piletinu i ćuretinu. Ptice, kada čiste perje, gledaju unazad. To može da znači da žive u prošlosti. Ako volite meso, onda je svinjetina bolji izbor, jer svinje kopaju zemlju unapred.

Krabe, jastozi i druge vrste rakova

Za Novu godinu ne spremajte salate i hranu sa krabama i rakovima, ako ne želite da se suočite sa veoma neuspešnom 2023. godinom. Te životinje se kreću unazad ili u stranu, a ne napred. Ne treba se u potpunosti odreći morskih plodova, već ih zameniti za ribu, kao što je losos ili tuna.

Vazdušasti hleb

Izbegavajte vazdušasti hleb na novogodišnjoj trpezi. Veliki broj vazdušastih otvora u hlebu se smatra naznakama smrti. Jedino se može jesti okrugli hleb, jer u tom slučaju krugovi predstavljaju sreću.

Pirinač

Na stolu se ne sme naći ni hrana bele boje, jer se ona u kineskoj tradiciji smatra da ona donosi nesreću i simbolizuje smrt. Na tofu, jaja, pirinač, karfiol i beli sir bi trebalo zaboraviti na novogodišnjoj večeri. Bolje je pripremiti hranu jačih boja, kao što je zelena i žuta, koje označavaju sreću i procvat. Sreću donose i pomorandže, pa se one mogu servirati posle glavnog obroka.

Foto: POPxo

Krabe i školjke

Škampi, bakalar, školjke, ribe kao što su halibut i smuđ se na trpezi smatraju predznakom nesreće, jer hranu uzimaju sa dna okeana. Ako u 2023. godini ne želite da živite u iščekivanju loših stvari, onda ne pripremajte jela sa ovim proizvodima.

Banane

Banane su vesnici loših događaja, piše portal „Deliš“. Bolje bi bilo da se oni, koji ih vole, odreknu banana do sledeće godine.

Espreso/Deliš

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments