FOTO: RINGIER
Beživotno telo Jovana D. (59) koje je policija po dojavi komšija pronašla u porodičnom stanu u novosadskom naselju Liman 1 prebačeno je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu. Kako nezvanično saznaje “Blic” Jovan je izgleda preminuo prirodnom smrću a uz njegovo telo danima je bio njegov dvadesetsedmogodišnji sin koji nikome nije rekao da mu je otac preminuo.

Kako za “Blic” priča izvor upoznat sa tokom istrage, policajci su po dojavi komšija da Jovana nisu videli izvesno vreme te da se iz stana u kome je živeo širi nesnosan smrad, izašli na lice mesta sa bravarom u nameri da obiju stan. Međutim, kada su pokucali na vrata na njihovo zaprepašćenje otvorio im je sin pokojnika.

Zgrada u kojoj je pronađen leš Foto: RINGIER

– Policajci su bili zatečeni prizorom. Sin pokojnog Jovana mirno ih je primio u stan i kada su ga policajci pitali čije je to telo on je odgovorio da mu je to otac ali da nije želeo da prijavi njegovu smrt zato što on nije imao važeću zdravstvenu knjižicu pa se uplašio da će morati da snosi troškove sahrane – priča naš sagovornik.

Kaže da su policajci odmah shvatili da sa mladićem nešto nije uredu te su obaveštavajući ekipu Hitne pomoći upozorili lekare da je u stanu i osoba sa mogućim psihičkim problemima. Ispostavilo se da je to tačno jer su mladića odmah prebacili u odeljenje Psihijatrije Kliničkog centra Vojvodine na posmatranje a prvi nezvanični rezultati istrage pokazuju da u ovom incidentu ne postoje elementi krivičnog dela sem užasavajućeg spleta nesrećnih okolnosti koje su uznemirile javnost.

Zgrada u kojoj je pronađen leš
FOTO: RINGIER Zgrada u kojoj je pronađen leš

Komšije kažu da znaju da je sin pokojnog Jovana imao “nekih psihičkih problema” ali da nisu nikada sa njim pričali o tome.

– Živeli su mirno i povučeno. Nisu pravili nikakve probleme ali znamo da su dosta loše finansijski stajali i da su bili socijalni slučaj. Dešavalo se da Jovanovog sina ne vidimo dugo jer je navodno bio institucionalizovan ali to ne možemo sa sigurnošću tvrditi. Međutim, verovatno je to tačno zato što vidite i sami šta je sada uradio – pričaju uznemirene komšije.

Zgrada u kojoj je pronađen leš
FOTO: RINGIER Zgrada u kojoj je pronađen leš

Oni se pitaju i šta će sada biti sa stanom budući da, koliko znaju, pokojni Jovan i njegov sin nisu imali neke bliže rodbine, odnosno nisu viđali nikoga da ih obilazi, pa se pitaju kako će se rešiti nesnosnog smrada koji izbija iz stana na trećem spratu i oseti se sve do prizemlja.

Blic.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Jana
14/10/2022 03:54

Kako je moguce doci u kontakt sa tim detetom, Ako te komsije sve znaju i sta mogu pomoci i da se stan ocisti i iznajmi ,Detetu na racun stavljaju pare . To dete treba toplu ljubav a ne da lezi u psihijatrij . Tuga do neba ?? Kako doci do tog deteta .socijalna sluzba gde je sad ?

Ella
14/10/2022 13:15
Reply to  Jana

To dete ima skoro 30 god i moze i sam da ocisti taj smrad koji je nastao njegovom krivicom. Taj sto je ziveo sa mrtvakom nije dete nego ludak

Iskreno
14/10/2022 14:03
Reply to  Ella

.. Ludak je onaj koji siluje, ubija, maltretira i tuce. On mučenik je bio svestan situacije ali nije imao psohicke snage… Volela bi da vidim Vas takve što pametujete o tudjemim problemima i mukama, kako bi se snašli… Puj… Sramota

Cat.k2x
14/10/2022 16:59
Reply to  Ella

Jedini ludak si ovde ti