Foto: Vatican News

Papa Franja poručio je mladima u ponedeljak da je „legitimno pobuniti se” kada „nekoliko moćnih ljudi” odluči da ih pošalje da se „bore i umru” u ratu. On je borbe u Ukrajini definisao kao „besmislene“ i tvrdio da kada bi mlađe generacije danas vladale, ne bi bilo toliko globalnih sukoba.

Franja je takođe istakao da iako je tačno da ne bi bilo toliko ratova da svetom vladaju žene – „jer oni koji imaju misiju da daju život ne mogu da biraju smrt“ – isto bi bilo tačno da su vladari mladi ljudi, jer ne bi želeli da budućnost koja ih čeka bude bačena.

Papa je takođe pohvalio mlade ljude što su „sposobni za konkretne inicijative“ o pitanjima o kojima su prethodne generacije „mnogo pričale, a malo zaključivale“.

Pozvao ih je da vode život „dostojanstva i trezvenosti“, bez luksuza i otpada, kako bi svako mogao da vodi dostojanstven život.

-Postoji hitna potreba da se smanji potrošnja ne samo fosilnih goriva već i mnogih suvišnih stvari. U određenim delovima sveta, takođe, bilo bi prikladno konzumirati manje mesa: ovo takođe može pomoći u očuvanju životne sredine- istakao je u saopštenju papa.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments