Foto: nsuzivo.rs
U toku je XXI sednica Skupštine grada Novog Sada na kojoj će odbornici razmatrati ukupno 43 tačke. Kako je u svom obraćanju pred početak sednice istakao zamenik gradonačelnika Milan Đurić, budžet Grada beleži stabilnost i trend rasta s obzirom da su prihodi značajno povećani u odnosu na prošlu godinu.

-Naredna godina će biti daleko drugačija jer je 2021. predviđena za višegodišnje finansiranje kapitalnih investicija a počeće već pocetkom naredne godine. Tekući prihodi ostvareni su u iznosu od 20 milijardi dinara, što je za 4 milijarde više u odnosu na godinu za nama. Poreski prihodi čine 68 posto, a donacije 9 posto. Od prvog januara do septembra rashodi su 18 milijardi dinara. Javna potrošnja je veća za 2,8 milijardi dinara za razliku od prošlegodine – istakao je Đurić.

Osvrnuo se i na otuđenje zemljišta u radnoj zoni sever 4, kompaniju CTP za japanskog giganta Nidek.

-Grad je zaključio ugovor o nepokretnosti za Nidek. Kamen temeljac biće postavljen ovog meseca. Početak proizvodnje očekuje se u septembru sledeće godine a biće zaposleno 500 ljudi – naveo je zamenik gradonačelnika.

Značajna tačka na Skupštini je izgradnja novog petog mosta preko Dunava, na stubovima nekadašnjeg mosta Franca Jozefa. To će biti pešačko- biciklisticki most. Tu će biti i izgradnja Podgrađa Petrovaradina i rekonstrukcija pivnice.

-Izgradnja novog mesta je strateški projekat sa ciljem poboljšanja života grada. Realizovaće se sa Pokrajinom. Ove nedelje će biti potpisan sporazum, 50/50 je investicija, pola grad – pola Pokrajina. Za ovakav projekat svi živimo – istakao je Đurić.

Od nacrta planova koji se danas nalaze na dnevnom redu biće i izrada Almaškog plana, koji je bio složen plan. Ovim će se sačuvati kulturno nasleđe Novog Sada. Tu je je i sportski kompleks u Futogu koji će činiti zatvoren olimpijski bazen, dečiji bazen, 2 košarkaska, 2 odbojkaška terena i dva terena za tenis. Izgradnja je vrednosti 1,8 milijardi dinara.

Radikalna stranka i Demokratska stranka Srbije neće podržati više tačaka a među njima je tačka o devetomesečnom izveštaju. Oni smatraju da je suficit koji ostaje veliki, te da treba smanjiti dažbine građanima Novog Sada.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Sini
29/11/2021 17:10

A Bocke voda i kanalizacija?
Gospodo resavajte elementarne stvari za zivot……