Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Danas u Srbiji naoblačenje sa kišom zahvata u toku ranog jutra sever Srbije, a tokom dana i ostale krajeve. Najviše padavina biće na severu Srbije: od jutarnjih sati do ponoći od 15 do 30 lit/m 2. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, a popodne na severu Srbije umeren severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 5°C do 9°C, a maksimalna od 8°C na severu Vojvodine do 16°C na jugoistoku Srbije. Uveče kiša povremeno. Temperatura u 22h od 7°C do 12°C.

U Beogradu naoblačenje sa kišom u toku prepodneva. Jača kiša je moguća popodne, a ukupna količina padavina od 10 do 20 lit/m 2 na području grada. Vetar slab južni i jugoistočni, a kasnije popodne severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 9°C, a maksimalna oko 12°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h oko 10°C.

U Nišu jutro suvo sa malo sunčanih intervala, a tokom dana toplije od proseka. Popodne oblačno sa kišom. Vetar slab južni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 8°C, a maksimalna do 15°C. Uveče kiša. U Užičkom regionu naoblačenje sa kišom koja počinje u toku prepodneva. Vetar slab južni i istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 4°C do 7°C, a maksimalna od 13°C do 15°C. Uveče kiša. Na Zlatiboru i Tari oblačno sa kišom i najviše do 11°C na 1000 mnv.

U Novom Sadu naoblačenje sa kišom u toku jutra. Jača kiša je moguća popodne. Vetar slab južni i jugoistočni, a popodne severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 7°C, a maksimalna do 10°C. Uveče kiša. Temperatura u 22h oko 9°C.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vreme narednih dana

U subotu ujutru suvo ili sa malo kratkotrajne kiše ponegde. U toku dana novo naoblačenje sa kišom dolazi sa jugozapada i zahvata većinu krajeva. Na jugu Srbije ostaje znatno toplije nego na severu. Vetar ujutru slab severozapadni, a popodne na severu umeren severoistočni, a na jugu Srbije južni ii jugoistočni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 5°C do 9°C, a maksimalna od 7°C na severu Vojvodine do 16°C na jugu Srbije, u Vranju. Uveče kiša u većini krajeva. Temperatura u 22h od 5°C na severu do 11°C na jugu. U nedelju oblačno sa povremenom kišom. Na severu hladnije, a na jugu toplije. U ponedeljak zahlađenje zahvata i jug Srbije uz sneg u planinama. U utorak ujutru ponegde slab mraz i suvo pre podne, a sredinom dana novo naoblačenje sa kišom dolazi sa jugozapada. U sredu i četvrtak hladnije sa kišom, a na planinama sa snegom.

mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments