Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević danas u Gradskoj kući ugostio je predstavnike Odbojkaškog kluba „Vojvodina”, Rukometnog kluba „Vojvodina”, Hokejaškog kluba „Vojvodina”, Kuglaškog kluba „Alimenta” i Stonoteniskog kluba „Novi Sad”, povodom dobrih sportskih rezultata koje su postigli u prethodnom periodu.

Gradonačelnik je istako da je danas okupio šampione sa željom da se u javnost pošalje jasna slika o velikim uspesima novosadskih sportista, sportskih klubova i koliko trofeja je osvojeno.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Čestitam im na hrabrosti, istrajnosti, posvećenosti, na tome što su mnogostruko vratili sve ono što je Grad uložio kako bi im obezbedio dobre uslove za rad. Ovi sportovi nisu uvek u žiži interesovanja, neopravdano, a najveće iznenađenje su članice Kuglaškog kluba „Alimenta“ koje su osvojile državni kup. Hokejaši su takođe naš ponos, jer su posle 18 godina vratili titulu u Novi Sad, a stonoteniserkama je ovo sedma titula. Sve su to fascinantni rezultati, a već 10 godina priređujemo prijeme za rukometaše u ovo doba zbog šampionske titule. Kapa dole i odbojkašima koji su imali sjajnu sezonu, odlične evropske utakmice i pobede protiv velikih timova. Potrudićemo se da im svima i dalje pružamo snažnu podršku, uprkos izazovima sa kojima se suočavaju i naša država i ceo svet. Neće biti lako, jer je situacija u svetu potpuno nepredvidiva, ali mi ćemo dati sve od sebe, jer je velika stvar da trofeji krase vitrine klubova, a danas i Gradsku kuću – reči su Gradonačelnika.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kapiten Kuglaškog kluba „Alimenta” Jasmina Anđelković istakla je da nije bilo lako osvojiti državno zlato, ali da im je najveći uspeh to što su prva novosadska ekipa koja je na Svetskom šampionatu osvojila bronzu.

– Nadam se da će nam dosadšnji uspeh još više podstaći da imamo još veće, da će Novi Sad i sportsko društvo biti ponosno na nas – istakla je  Jasmina.

Predsednik RK „Vojvodina” Milan Đukić rekao je da je taj klub prvi u Sportskom društvu „Vojvodina” koji je stavio zlatnu zvezdu na svoj grb, jer devet godina vezano osvaja šampionsku titulu, naglasivši da to ne bi uspeli bez podrške Grada. Kako je rekao predsednik Stonoteniskog kluba „Novi Sad” Dan Francile, iza tog kluba je fantastična sezona bez poraza, sa 53 uzastopne pobede, što je najveći uspeh u istoriji srpskog stonog tenisa.

RK „Vojvodina” ; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na prijemu i podršci, Gradu Novom Sadu takođe su se zahvalili predstavnik Odbojkaškog kluba „Vojvodina” Dragoljub Zbiljić i Miroslav Nadaški u ime Hokejaškog kluba „Vojvodina”.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments