Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Popularni britanski kuvar Džejms Martin savetuje da se jaja ne drže u frižideru jer im to, kaže, utiče na ukus.

– Razlog je to što jaja ‘upijaju’ miris pa i ukus druge hrane u frižideru, što može uticati na njihov ukus – objasnio je.

Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako ‘pokupiti’ druge mirise, a to ovaj kuvar, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.

Foto: Verywell Health

– Kad imam npr. tartufe, stavim ih u posudu s pirinčem i na vrh stavim jaja pa sve poklopim prozirnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima – rekao je Džejms za Express.

Gde je najbolje držati jaja

Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u frižideru, ali, ako prema savetu ovog kuvara, to želite da izbegnete, bitno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.

alo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments