Očaravajuća poslastica idealna kada vam se jede nešto slatko u danima posta, ali i sve svečane prilike.
Potrebno je
- 1 l sojinog mleka
- 130 g šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g margarina
- 120 g prah šećera
- 150 g posnog mlevenog keksa
- 120 g kokosa
- 170 g mlevenih oraha
Za glazuru:
- 100 ml čokolade za kuvanje
- 100 ml biljne slatke pavlake
Priprema:
Puding umutite sa 250 ml mleka, da ne ostanu grudvice, a otalo mleko sa šećerom zakuvajte na šporetu. Dodajte smesu sa pudingom u zagrejano mleko pa kuvajte, dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. U jednoj posudi umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Potom sjedinite mikserom sa prohlađenim pudingom. Podelite fil na 3 jednaka dela. Jednom delu dodajte posni mleveni keks i promešajte, drugom dodajte kokos, a trećem orahe. U kalup prvo sipajte keks fil pa ga utisnite, preko nanesite kokos fil, pa na kraju fil od oraha. Poravnajte i pokrijte tortu providnom folijom. Stavite u frižider na bar 2 sata da se stegne, a za to vreme napravite glazuru. Čokoladu za kuvanje otopite sa biljnom slatkom pavlakom. Čokoladnu glazuru prelijte preko torte pa opet ostavite u frižideru. Bon appetit!
trpeza.alo.rs