Foto: Privatna arhiva porodice Vrebalov
Nekadašnji direktor Kliničkog centra Novi Sad prof. dr Đorđe Janjić preminuo je u 79. godini, a danas će biti sahranjen u 11.15 na Gradskom groblju u Novom Sadu.  

Rođen je 1943. godine u Beogradu.

Po završetku Medicinskog fakulteta položio je specijalistički ispit i 1986. magistrirao i doktorirao. Stručno se usavršavao u Engleskoj, USA, Nemačkoj i Švedskoj. U Novom Sadu je decenijama radio na Klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju.

Od 1997. do 2000. godine Đorđe Janjić bio je direktor Kliničkog centar Novi Sad, koji će potom promeniti ime u Klinički centar Vojvodine.

Bio je redovni profesor Katedre za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

Objavio je preko 120 stručnih radova. U okviru Svetskog udruženja traumatologa i ortopeda, Britanskog udruženja hirurga za rame i lakat, Britanske ortopedske asocijacije i Internacionalne federacije lekara sportske medicine dr Janjić je uzeo učešće iz oblasti kojima se profesionalno bavi.

Svoje slobodno vreme sa mnogo ljubavi posvećuje sportu. Bilo je prisutan na svim treninzima i mečevima džudo i sambo kluba, a od 1974. do 1982. godine bio je lekar državne reprezentacije u ovom sportu. Bio je i član zdravstvenih komisija u FK “Vojvodina”  i OK “Vojvodina” . Radio je u mnogim klubovima, a Vaterpolo klub “Vojvodina”  ga u zahvalnost za poseban trud i doprinos, proglašava svojim počasnim predsednikom. Obavljao je mnoge društveno sportske funkcije.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments