Foto: Privatna arhiva

U svojoj preko 20 godina dugoj karijeri profesorke u Baletskoj školi u Novom Sadu Sanja Vučković izvela je na put mnogo generacija. Svojim trudom i pedagoškim zalaganjem zasluženo je dobila godišnju nagradu Zajednica muzičkih i baletskih škola Srbije kao jedina iz ove škole koja je ovu nagradu ponela od njenog osnivanja. 

Sanja Vučković nosi znanje iz Rusije koje prenosi svim svojim učenicima; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Nas deset je ove godine dobilo nagradu na nivou Srbije. Dodela je bila u Muzičkoj školi “Davorin Jenko” u Beogradu. Tu nagradu dobijaju ljudi sa iskustvom koji su nešto ostvarili u svojoj pedagoškoj karijeri. Nije toliko bitno šta ste završili već šta ste postigli sa svojim đacima. Ja sam ovog puta ušla u krug odabranih i veoma sam srećna i ponosna- istakla je za portal NS Uživo Sanja Vučković.

“Za višegodišnje svestrano delovanje u obrazovanju mladih talenata i za nesebičnu ljubav, požrtvovanje, prijateljstvo i znanje uloženo u odrastanje umetnika” stoji na plaketi koja je uručena profesorki Vučković koja svoje generacije mladih balerina i baletskih igrača ispraća sa smehom i suzama u očima.

Sanja Vučković je profesorka književnosti, klasičnog baleta i scenskih narodnih igara.

-U našoj zemlji vlada stereotip da dečaci ne treba da idu u baletsku školu i da ne treba ovim poslom da se bave, a svuda u svetu su baš oni najpoželjniji i prvi dobijaju ugovore. Kod nas vlada taj stereotip da to nije muški posao. Ja bih apelovala na sve dečake da slobodno dođu i prijave se, jer nije to tako kao što izgleda u našoj zemlji. Ja bih jako volela da svi moji đaci ostvare sve svoje najtananije snove i završe tamo gde žele- rekla je u jednom intervjuu za naš portal ova profesorka.

Ivona Karan

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments